Dalpremier és klippremier! Varga Zsuzsa: Hullámzó

2021.08.04. 12:00, Recorder.hu

vargazsuzsa_650.jpg

Varga Zsuzsa újra saját szólószámmal jelentkezik. Az eddigi utolsót, a beszólogatós Apád mindiget 2013-ban adta ki, majd hat évig kisebb-nagyobb megszakításokkal külföldön zenélt, aztán a Stopsonic trióval dolgozott dalszerzőként, szövegíróként, frontemberként; chilles-elektronikus albumukat, a Jewel Huntert több budapesti klubban bemutatták élőben is az elmúlt években, majd idén júniusban a Legszebb rémálmom című, Kovács Péterrel együtt írt dal remek videójával adott újra életjelt magáról. Most pedig itt a Recorder első, szókimondó podcastjában szereplő énekesnő új dala, a Hullámzó és a hozzá készült nyárias hangulatú klip.

Az utóbbi években folyamatosan a világot járó Varga Zsuzsa életében tavaly új időszak kezdődött: a COVID-járvány számára is kényszerű otthonmaradással és egyedülléttel járt. Új, saját számokat kezdett írni, amelyek hangszerelésébe, produceri munkálataiba is egyedül vágott bele. Az első önállóan készített dal, a színes, táncos Hullámzó a ’90-es évek klipes esztétikáját megidéző videó kíséretében debütál, melynek rendezője, vágója és stylistja Végh Andrea, Vandi, aki egy kifejezetten ’80-’90-es retróruhákra, azok átalakítására, egyedivé tételére szakosodott bizniszt is visz.

A klip operatőre a filmrendező-szakon frissen diplomázott Kocsis Judit, a videóban szereplő, nemzetközi versenyeken is rendszeresen kiválóan szereplő Vibes and Stuff tánccsoport tagjai pedig szintén a zenetévék nagy korszakának klipjeiben látott koreográfiákat idézik meg.

Varga Zsuzsa élőben legközelebb az augusztusi Kolorádó Fesztiválon lesz látható: a Keret Színpadon 14-én késő éjszaka pár régebbi dala mellett a Hullámzót is énekli, köszönhetően a Bianca&Lujza DJ-páros meghívásának, az ezt megelőző estén, 13-án pedig a fiatal, de dalaival már a BBC-t is megjárt producer, Dodo oldalán lép színpadra, akivel egy kollaborációból született dalt adnak elő majd együtt.

Íme, Varga Zsuzsa és táncosai az új szólószám, a Hullámzó klipjében: 

Varga Zsuzsa a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/08/04/dalpremier_es_klippremier_varga_zsuzsa_hullamzo
Dalpremier és klippremier! Varga Zsuzsa: Hullámzó
süti beállítások módosítása