Itt a Hangfoglaló Program – BÖBE: Önazonos debütáló albumra készül

2021.06.30. 10:00, trecorder

bobe_ep_cover_1.jpg
Többször hallhattuk már közreműködőként Belau- vagy Brains-dalokban is, Szécsi Böbe azonban immár önálló előadóként, BÖBE néven készül első, „keserédes pop”-nagylemezére, amin a dalok teljes hangszereléséért is ő felel.

Régóta írsz dalokat, de az utóbbi években jelentkeztél először saját szerzeménnyel. Mikor jött el a pont, amikor úgy érezted, hogy önálló előadóként is kipróbálnád magad?

Amióta 13 éves koromban elkezdtem komolyabban foglalkozni az énekléssel és a dalszerzéssel, az egyik fő célom volt, hogy legyen egy saját zenei projektem. Sokáig halogattam ennek az elindítását, de az ezt megelőző években szerzett rutin és tapasztalat elengedhetetlen volt ahhoz, hogy kitisztuljon bennem a kép arról, hogy milyen stílusban szeretném megjelentetni a saját dalaimat.

Eddig ismert dalaidnál a hangszerelésért is te feleltél, ezt a produceri kontrollt a saját, készülő lemezeden is megtartod?

A debütáló lemezem összes dalát én szeretném hangszerelni. Azt érzem, hogy ilyen formában tudom a leginkább önazonos módon „tálalni” a szerzeményeimet a hallgatóknak, hiszen a dal minden egyes szegmensét én találom ki és valósítom meg. Az élő felállásban Gyarmati Fanny (basszusszinti), Garay Anna Elza (midi sampler manipulation) és Telek Attila (dob) teljesíti ki a produkciót.

Azt is tudni rólad, hogy érdekel a zeneipar háttere is, fontosnak tartod, hogy ebben is képezd magad előadóként?

Olyannyira, hogy el is végeztem egy zenei management képzést a Majdnem Híres Rocksuliban. Teljesen DIY csinálom a szólóprojektemet, ezért fontosnak tartottam, hogy szerezzek egy alap háttértudást az iparágról, amit tudok kamatoztatni a saját produkciómnál is. Nem elengedhetetlen – hiszen vannak erre szakemberek a zeneiparban –, de hasznos, ha egy zenész képben van az iparág üzleti részével is.

A cikk a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2021/06/30/itt_a_hangfoglalo_program_bobe_onazonos_debutalo_albumra_keszul
Itt a Hangfoglaló Program – BÖBE: Önazonos debütáló albumra készül
süti beállítások módosítása