Magyarradar - Ben Leavez

2021.03.31. 19:57, Recorder.hu

benleavez_650.jpg

Nem könnyű egyértelmű műfaji kategóriákba sorolni Ben Leavez zenéjét: legutóbbi EP-jére mi az "erős hangulatfestő hatású downtempo, itt-ott bass music elemekkel megfűszerezve" címkét tapasztottuk, de a finoman rétegzett-csúsztatott struktúrákat építő trackekre éppen ugyanannyira illik az alteregó mögött álló Csontos Bence saját "indie electronica" meghatározása is. Akármi is ez, jó távol esik a grindcore metáltól, ahonnan Bence dobosként 10 évvel ezelőtt elindult. 

Mikor indult: 2015

Hol indult: Szegedi albérlet

Tagok, hangszerek: Forever alone

Stílus: Indie Electronica

Hatások: Flume, Alt-J, Jon Hopkins

Kiadó: Nincs

Történet: 2010-ben 15 évesen kaptam egy kis zsetont karácsonyra, és mivel a haverjaim akartak alapítani egy grindcore metál zenekart, de nem volt dobosuk, ezért kitaláltam, hogy én leszek az. Vettem egy teljesen kuka dobszettet, amit aztán velük püföltem teljesen hallgathatatlan módon 1 évig. A basszeros srác egyszer nálam hagyta a gitárját meg az erősítőt és teljesen beleszerelmesedtem a dallamok világába. Az iskolát teljesen kioffolva elkezdtem gitár- és zongoratanárhoz járni. Ettől fogva minden napom a zenéről szólt. Egy aranyhal ritmusérzékével kezdtem a karriert, a buszon nem zenét, hanem metronómot hallgattam és azzal aludtam. 2015-ben letöltöttem az Abletont és megalkottam a Ben Leavez alteregót.

Megjelenések: 2017-ben jelent meg az első hivatalos EP, a III - Trinity, amiről az Etűd című szám lejátszásra került a BBC Budapest Night Culture podcastjában is. 2018-ban a második EP Beautiful Machines címmel bekerült a STENK 2018 Legjobb Lemezei rovatba. 2020-21-ben pedig egy Platon Karataev-remix (Wide Eyes Reimagined). Egy kollaboráció Kolibrivel Csend néven. Valamint a Spotify-on több, mint 20k lejátszást magának tudható kollaboráció Vass Vikivel Cold címmel. Legújabb megjelenésem pedig az alvási paralízissel és mesterséges intelligenciával foglalkozó In / Deus Ex EP valamint a Pluto Sounds kiadónál megjelent 009.

Küldetés: Pénz, nők, hírnév.

Jövőkép: Őszig várható 4-5, az előző zenékhez hasonló, már készen álló, melankolikusabb pop electronica release. Utána pedig biztosan szeretnék valami új, energikusabb, merészebb irányba elindulni, énekesekkel kollaborálni. Közben megállás nélkül készülök folyton fejlődő audiovizuális koncertélménnyel a fellépési lehetőségekre.

Mellékprojektek: Csonti95 néven orrvérzős egyetemi house bulik. Bvenni néven pedig a jövőben várható kísérleti rapprojekt.

Szexepil: Otthon szénsavmentes vizet iszom, buliban szénsavasat.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Max Cooper nemrég meghallgatta az In / Deus Ex kislemezt és azt írta rá, hogy “It’s great…Beautiful production!”. Ennek azért eléggé örültem. A Telekom Electronic Beats válogatás és a Hangfoglaló Program pedig megmelengeti a szívemet.

Legközelebbi fellépés, live stream vagy más terv a közeljövőre: Wonderest Festival [Erdély] ~ Jul. 10 /// Kolorádó ~ Aug. 14

Ben Leavez a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/03/31/magyarradar_ben_leavez
Magyarradar - Ben Leavez
süti beállítások módosítása