Bántalmazással vádolja Marilyn Mansont Evan Rachel Wood és több más nő

2021.02.01. 16:28, RRRecorder

marilynmanson.jpg

A színésznő korábban név nélkül beszélt arról, milyen érzés egy bántalmazó kapcsolatban élni. Most megnevezte, ki volt az elkövető: Marilyn Manson.

Evan Rachel Wood színésznő 2018-ban egy parlamenti bizottság előtt beszélt arról, hogy milyen bántalmazó kapcsolatban élni, "lassan kezdődő, de idővel egyre rosszabbá váló" lelki, testi, szexuális bántalmazás áldozatának lenni; felébredeni "egy olyan férfi mellett, aki arról beszél neked, mennyire szeret megerőszakolni, miközben eszméletlen vagy." A tanúvallomás célja az volt, hogy segítse az abúzus áldozatainak jogairól szóló törvény kiterjesztését az USA összes államára, és akkor Wood nem nevezte meg bántalmazóját. 2018-ban, már a #metoo elindulása utána a Los Angeles-i rendőrség kapot egy feljelentést Manson ellen, azonban bizonyítékok hiányában akkor nem indult nyomozás.

Wood most egy Instagram posztban nevezte meg az erőszaktevőt: "a neve Brian Warner, vagy ahogy a világ ismeri: Marilyn Manson", akivel még tinédzser korában, 18 évesen kezdődött a kapcsolata (Warner akkor 36 volt), majd éveken át tartott. Azt írja, hogy az a célja, hogy "a veszélyes férfi" leleplezése mellett felhívja a figyelmet arra is, hogy több iparág (mármint a zene- és a filmipar) is cinkos volt abban, hogy lehetővé tette, hogy Manson "életeket tegyen tönkre".

Manson a vádra még nem reagált - a korábban megjelenteket határozottan tagadta -, mindenesetre Wood posztjának megjelenése óta még négyen álltak elő a saját történetükkel. Mindegyikük depresszióval, poszttraumás stresszel küzd. Egyikük azt írta, hogy öt évbe telt, mire ki tudta mondani, hogy egy bántalmazó kapcsolatban volt; egy másikuk szinte elviselhetetlen kényszerbetegséggel él együtt: "kényszeresen próbálok mindent megmosni, mintha így el tudnám őt távolítani magamtól, magamból" - írja.

https://recorder.blog.hu/2021/02/01/bantalmazassal_vadolja_marilyn_mansont_evan_rachel_wood_es_tobb_mas_no
Bántalmazással vádolja Marilyn Mansont Evan Rachel Wood és több más nő
süti beállítások módosítása