Már készülőben van az új Nick Cave-lemez

2021.01.07. 15:35, Gaines

cave_carnage.png

A rockdalnok egy új albummal vigasztalhatja a magyar rajongókat, amiért idén nem látogat Budapestre.

Mészárlás. Ez lesz a jelzője, egész pontosan, a címe a soron következő Nick Cave And The Bad Seeds lemeznek: a CARNAGE munkacímű projektről egy rajongói kérdésre válaszolva lebbentette fel a fátylat az énekes-dalszerző a The Red Hand Files oldalán. Ez lesz a zenekar tizennyolcadik stúdióalbuma, és az ambientes visszafojtottságú, gyászfeldolgozó Ghosteen után elképzelhető, hogy vadabb, lendületesebb, rockosabb dalokra számíthatunk Cave-től, aki Warren Ellisszel közösen már stúdióba is vonult.

A dalszerzésre és stúdiózásra szánt időt többek között a turnélehetőségek megszűnése és a brit karanténintézkedések teremtették meg az elmúlt évben. "A karantén sok szempontból bizarr módon ismerősnek tűnt, mintha már átéltem volna korábban" - írja Tobias nevű rajongójának. "Mondjuk, ez valószínűleg nem túl meglepő, tekintve, hogy évekig heroinfüggő voltam, és ahhoz hozzátartozott a szociális távolságtartás, vagyis hogy elszigeteltem magam az emberektől." A karantént ezért államilag elrendelt remetelétnek fogta fel, amihez mindig is volt affinitása, azt viszont nagyon nehezen viseli, hogy nem tud élőben koncertezni: mint írja, borzasztóan vágyik rá, hiányzik, hogy teljesen feloldódjon a színpadon, úgy érzi, mintha csak fél életet élne. "Mindenesetre betartottam, amit az előző posztomban ígértem, és stúdióba vonultam Warrennel" - fűzi hozzá a bejegyzéshez. Ennél többet egyelőre nem tudunk az anyagról.

Tavaly Nick Cave egy szál zongorával adta elő dalait az Idiot Prayer című koncertközvetítésben, amelyet lemez formájában is kiadott; az idén május 13-ra csúsztatott/tervezett budapesti Arénás koncertjét pedig a teljes európai turnéval együtt lefújta, így még várnunk kell egy darabig, mire testközelből láthatjuk.

 

https://recorder.blog.hu/2021/01/07/mar_keszuloben_van_az_uj_nick_cave-lemez
Már készülőben van az új Nick Cave-lemez
süti beállítások módosítása