Az Eels új dalának a betörők örülnek a legjobban

2020.11.12. 13:17, Gaines

eels.png

Tizenharmadik stúdiólemezét hozta ki októberben az Eels, azaz Mark Oliver Everett változó kísérőkkel kiegészült zenekara, az Earth To Dora című lemezről az Are We Alright Againhez készült most egy vicces, egysnittes klip, melyben a Mad Men - Reklámőrültek főszerepéről ismert Jon Hamm úgy elmerül a szám szépségében, hogy észre sem veszi: éppen kirabolják.

A klipben Hamm lecsüccsen a kanapéra, felrakja az új albumot a lemezjátszójára, kezébe veszi a pohár whiskyt, felteszi a fejhallgatót, és üdvözült arccal élvezi az Eels dallamait, meg nézegeti a bakelit tokját. A gond csak az, hogy mindeközben a háttérben bemászik egy álarcos betörő, aki beengedi a társait, és miután rájönnek, hogy a háztulajdonos mellett akár ágyút is lehetne sütögetni, boldogan nekiállnak kifosztani. A klip szolgál még újabb fordulatokkal is, plusz értelmezhető a zajszűrős fejhallgatók kritikájaként, illetve lakberendezési tanácsokkal is szolgál a kanapé megfelelő elhelyezésével kapcsolatban.

A Greg Barnes rendezte videóhoz könnyen bezsákolták a népszerű sztárt: Hamm igazi Eels-überfan, cserébe Everett (röviden: "E") pedig imádta a Mad Ment. "E" még évekkel ezelőtt, egy koncertjük backstage-ében haverkodott össze Hamm-mel és Mad Men-beli színésztársával, John Slatteryvel; olyan jóban lettek, hogy Slattery egy általa rendezett sorozatepizódban megadta a lehetőséget E-nek a színészi debütálására. Az Eels két éve jött ki a The Deconstructionnel, melynek kapcsán interjút is készítettünk a frontemberrel, eggyel előtte a The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everett-tel; az Are We Alright Againről azt mondta, a "legpocsékabb év szívderítő slágerének" szánja, remélve, hogy a videó hőséhez hasonlóan mi is megnyugvást találhatunk benne.

Címkék: eels klip jon hamm
https://recorder.blog.hu/2020/11/12/az_eels_uj_dalanak_a_betorok_orulnek_a_legjobban
Az Eels új dalának a betörők örülnek a legjobban
süti beállítások módosítása