Két B.B. King-film vetélkedhet a nézők kegyeiért

2020.10.26. 13:18, Gaines

bbking.jpg

Múlt héten érkezett a hír, hogy zenés film készül az öt éve elhunyt legendás bluesgitáros, B.B. King életéről - ezt Wendell Pierce színész jelentette be azzal együtt, hogy ő fogja alakítani a zenészt. Most azonban kiderült, hogy King örökösei nem támogatják a projektet, sőt, saját "ellenfilmmel" készülnek.

Lesz tehát egyrészt egy The Thrill Is On című film, ebben játssza majd B.B. Kinget Pierce, akit a legtöbben a Drót című sorozatból ismerhetnek, de alakított New Orleans-i énekes-pozanost a Treme című sorozat négy évadjában is, van tehát affinitása a zenei tematikához. A színész pont egy hete jelentette be a Twitteren, hogy abban a megtiszteltetésben részesül, hogy eljátszhatja Kinget, hozzátéve, hogy személyesen ígérte meg a néhai zenésznek a halála előtt, hogy tisztelettel fog adózni zsenialitása és zenei nagysága előtt. Ebből arra lehetett következtetni, hogy a projektre annak idején a zenész is áldását adta, ám pár nappal később Pierce helyesbíteni kényszerült a közleményén: "B.B. King örökösei megkérték, hogy tisztázzam: a The Thrill Is On című film nem hagyományos értelemben vett életrajzi mű lesz, hanem egy barátság fikciós feldolgozása", nevezetesen King és Michael Zanetis dobos barátságáé, aki társírója is a forgatókönyvnek. (Ez a sztori régi szerelemprojekt, már 2009-ben meg akarták valósítani, de akkor még pereskedés alakult ki King képviselői és Zanetis között.)

Az örökösök ezt követően közölték a Varietyvel, hogy nekik is lesz egy saját B.B. King-projektjük, ami már inkább klasszikus életrajzi film lesz, és 2021-ben állnak neki a tervek szerint az előkészületeknek. Mint elmondták, már kiszemeltek egy nagynevű rendezőt, valamint több színészt is fontolóra vettek a főszerepre, beleértve korábban magát Wendell Pierce-t, vagy a komikusként ismert Saturday Night Live-stábtagot, Keenan Thompsont, aki egy szkeccsben már gitárt ragadott B.B. Kingként. A film tehát nemcsak hogy az örökösök áldásával készül, hanem producerei is lesznek, és igyekeznek elhatárolódni a másik projekttől. Valószínűleg ez az oka a műfaji definíciós szőrszálhasogatásnak: az életrajzi film alapesetben elég tág ahhoz, hogy ne csak azokat a filmeket soroljuk ide, amelyek születéstől halálig áttekintik egy-egy alkotó életét és pályáját. Sőt, azok szoktak érdekesebbek lenni, amelyek egy izgalmas időszakot ragadnak ki, vagy variálnak a bevett recepten.

https://recorder.blog.hu/2020/10/26/ket_b_b_king-film_vetelkedhet_a_nezok_kegyeiert
Két B.B. King-film vetélkedhet a nézők kegyeiért
süti beállítások módosítása