Albumpremier! Carson Coma: Lesz, ami lesz

2020.10.15. 09:00, Gaines

4f7a6490_r.jpg

A Carson Coma lendületes léptekkel szerez egyre szélesebb körű népszerűséget, mi bő két éve figyeltünk fel rájuk Magyarradarunkon, tavaly megjelent a Corduroy Club című debütáló nagylemezük, amelyet beválogattunk a tíz kedvenc 2019-es lemezünk közé, plusz elkészítették az év legjobb videoklipjét. Nem kellett sokáig várnunk a második LP-re sem, a szövegében és hangszíneiben is gazdagabb, változatosabb Lesz, ami lesz bizonyítja, hogy nemcsak egyszeri nosztalgikus fellángolásról volt szó. A lemez a Recorderen hallgatható meg először. Premier!

carson_coma_lesz_ami_lesz.jpgA Lesz, ami lesz a bigbandes-swinges bevezetőtől a fütyörészős-csettintgetős-egyszálgitáros zárószámig már bátrabban elrugaszkodik a retro-beat-popos megoldásoktól: noha elsősorban még mindig a hatvanas évekbeli hangzásvilág dominál, a zenekar visszanyúl a doo-wopig, több ízben is eljátszik az alternatív indie rock gondolatával, felpróbálja a magyaros bluest - az egy olaszul énekelt dal kivételével magyar nyelvű szövegekhez hasonlóan ez mind igencsak jól áll nekik. A Carsontól megszokott, fanyar humorú, kissé ironikus, de mégis izgalmas gondolatokat ébresztő témák jelennek meg a lemezen, amit október 24-én és 25-én dupla koncerten mutatnak be az A38-on. (Az első este már teltházas, a másodikra még kaphatóak jegyek.)

HÚSZÉVESEN MINEK SZOMORKODJUNK? AZ ELSŐ LEMEZ APROPÓJÁN MEGINTERJÚVOLTUK A CARSON COMÁT


A zenekar tagjai, Fekete Giorgio énekes-gitáros, Héra Barnabás dobos, Gaál Péter ütőhangszeres, Bóna Zsombor gitáros, Jónás Attila basszusgitáros és Kun Bálint billentyűs dalról dalra fűztek kommentárokat az új nagylemezhez, de először hallgassuk meg a 12 új dalt:

A Kordbársony Dzsesszklub Bemutatja:

Olyan intrót szerettünk volna csinálni, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel a Jégre Teszlek című örök érvényű album elejére - ez lett belőle. (Barni)

Alig várom, hogy ezt koncerten eljátsszuk! Adrenalin, izgalom! (Giorgio)

Én Még Sohasem

Ennek a dalnak a klipjén dolgoztunk először együtt Miki357-el, akivel a Hobbihajótörött klipjét is forgattuk. Ez a dal minden téren egy mérföldkő volt a zenekar életében. Nagyban meghatározza az egész lemez hangzását és a szövegvilágát is. (Barni)

Hobbihajótörött

Az eddigi legpogósabb dalunk szerintem. Sokat változott a hónapok során, ennek a dalnak például kifejezetten jót tett a karantén. (Barni)

Volt egy beta verziója, amivel nekem nem volt bajom, de igaz, nem is volt annyira erős. Utána Giorgio dolgozott rajta, és már először, amikor egy akusztikus gitáron megmutatta az átírtat, éreztem, ez rokkos lesz. (Peti)

Truman Show

Talán az eddigi legkedvencebb Héra-szerzeményem. a dal első demóját az autóban hallgattam egy hosszú roadtrip-en, ezért számomra ez a dal örökké az autós trekk marad. (Giorgio)

Ebben a dalban olyan nosztalgikus és kevésbé nosztalgikus történetek kerülnek elmesélésre, amik ha eszünkbe jutnak, akkor összerezzenünk, hogy ilyen kínosan meg olyan kellemetlenül viselkedtünk bizonyos szituációkban - de ezek igazából egyáltalán nem számítanak. (Barni)

Boldog Szülinapot (Rohadj Meg)

Szerintem talán a legjobb dal a lemezen, röfög a béssz és közben mindenki magára ismer. szerintem (Barni)

Peti És Én

Elemeiben a legközelebb áll az 50-es évek doo-wop slágeréihez, amiket tiniként hallgattam. Nagyon megörültem mikor ezen elkezdtünk dolgozni. A gyermekded énemnek egy zenei játszótér volt. (Attila)

Az első single a lemezről, elképesztő, milyen gyorsan telik az idő - rendhagyó szerelmes dal az identitását kereső fiúról. (Barni)

Mit Sem Érdekel

Majdnem a lemez címadó dala, de mégsem. Ebből a dalból emeltük ki a ‘lesz, ami lesz’ szállóigét, ami elég jól jellemzi az idei évet, az élethelyzetünket – kicsit a ‘nyomjuk a blúzt és majd lesz valahogy’ van benne, csak a blúz nélkül. de mi nyomjuk a rokkot, aztán lesz, ami lesz. (Barni)

Végre egy jó kis lépegetős trekk! (Attila)

Na Mindegy

Ezt játszották eddig a legtöbbet a Petőfin, ollé! (Barni)

Szerintem jó trekk lett. (Zsoma)

4f7a6217_r.jpg

Il Coccodrillo

Nagyon örülök, hogy van egy olasz szám. Középiskolai tanulmányaimat meghatározta ez a nyelv, akkor egészen jól is tudtam, most egy kicsit kijöttem a formából, de király, hogy még értek belőle valamennyit. (Peti)

Az első olasz dal! Zeneileg szerintem az egyik legerősebb trekk a lemezről, a szövegét meg nem értem, de az is biztos baromi jó. (Barni)

Egyszerűen Semmi Sem Egyszerű

Úgy emlékszem ennek a dalnak volt a legkörülményesebb születése. Mindenki karanténban, online hívásban kevertük meg, mégis nekem az akkori korszak pozitív emlékeit eleveníti fel. Összességében szerintem ez a kedvencem a lemezről. (Bálint)

Ez olyan klasszik carsoncomás dal lett szerintem, nem véletlenül ez jelent meg single-ként a karantén idején. (Barni)

Carson Coma Blues

Mocsárblúz, mi kell még? Történetek arról, hogy milyenek leszünk 40 év múlva kiöregedő rockzenészekként, több búcsúkoncert, átpiált év és koncert után. nosztalgiázás a 60-63 éves fejünkkel, a közepén felcsendül a ‘jut még eszedbe kedvesem a boldog ifjúság?’ kezdetű ballagási ének. (Barni)

Legjobb Verzió

Szerintem Giorgio eddigi legjobb, legőszintébb szövege. Saját személyiségünk analizálása mellett persze megjelennek a 2010-es évekre jellemző társadalmi problémák is, amik minket is foglalkoztatnak. csak így tovább! (Barni)

Szerintem is a legjobb Giorgio-dalszöveg eddig. Rengeteg eddig kimondatlan őszinte érzés. Hangszerelése nem is igényelt volna többet annál az egy gitárnál meg pár csettintgető suhancnál, akik egy hete a stúdióban lebzselnek. (Bálint)

Carson Coma a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta 

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_165.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/10/15/albumpremier_carson_coma_lesz_ami_lesz
Albumpremier! Carson Coma: Lesz, ami lesz
süti beállítások módosítása