5 dolog, amivel a MagNet Bank jó példát mutat.

2020.10.12. 09:00, trecorder

magnetbank.jpg
(X) Sokan gondolják úgy, hogy pénzügyekkel foglalkozni egy a szükséges rosszak közül, és nem is kívánnak mást a bankjuktól, csak hogy segítsen ezeket az ügyeket a lehető legsimábban elintézni. Hiába találkozunk a bankokkal nap mint nap a telefonunkon, a képernyőkön vagy az utcasarkokon, hiába tudjuk, hogy mennyire nem működne a világ nélkülük, mégsem várjuk el, hogy ennél fontosabb szerepet játsszanak az életünkben, hogy többet tegyenek a társadalomért, amelynek részei. És tényleg, miért is lennénk kíváncsiak, mit gondol a bankunk a világról, milyen értékeket képvisel, vagy egyáltalán: hogyan bánik azokkal, akikből él? 

A MagNet Bank végiggondolta ezeket a kérdéseket, és úgy tűnik, talált válaszokat is. Az idén 25 éve nyereségesen és 10 éve közösségi szemlélettel működő bank számára a társadalmi felelősségvállalás nem merül ki abban, hogy a kötelező vállalati CSR-program keretében évről-évre könnyedén odatoljon bizonyos összegeket bizonyos – ki tudja kinek és miért fontos – célokra, és a jófejséget sem keveri össze a jópofáskodással: tudja, hogy nem attól lesz szimpatikus, ha mondjuk tegeződni próbál velünk a reklámjaiban, hanem attól, hogy odafigyel és hallgat ránk: olyan ügyek mellé áll oda, amelyek az ügyfelei szerint is fontosak, betekintést enged nekik a gazdálkodásába, sőt beleszólást saját üzleti hasznának felosztásába és olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek megkönnyítik, sőt előremozdítják sokak – ráadásul nem csak saját ügyfelei – életét. Nézzünk öt példát arra, hogy miben más a MagNet Bank.

1. KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAM

El tudod képzelni, hogy a bankod elárulja, mennyi profitot termelt egy évben, sőt azt is megmondja, hogy ebből mennyi jutott rád? A MagNet Bank ennél is tovább lép: minden ügyfele rendelkezhet arról, hogy a rá jutó haszon 10%-ával milyen civil szervezetet vagy társadalmi ügyet támogasson. Idén közel 40 millió, az elmúlt 10 évben pedig összesen több mint 290 millió forint jutott így jó célokra.

2. SEGÍTŐ BANKKÁRTYA

De nem csak az év végi profitból juttathatsz az általad választott civil szervezetnek: ha vásárlásaidat a MagNet Bank „segítő" bankkártyájával fizeted, folyamatosan is támogathatod a fontos tevékenységeket végző nonprofitokat.

3. CIVIL DÍJ

A MagNet Bank a Magyarország legjobb civil kezdeményezéseit elismerő pályázat fő támogatójaként évről-évre segíti a leginnovatívabb társadalmi projektek sikerre vitelét. 2020-ban tíz kategóriában hirdettek nyertest: a Római parti fák megmentéséért kampányoló akciócsoporttól a borsodi gyerekeket programozni tanító önkéntesekig sok kiemelkedő ötlet kapott díjat.

4. FILMEK FINANSZÍROZÁSA

Napszállta, Apró mesék, Drakulics elvtárs – ez csak három cím a több tucat magyar filmprodukció közül, amelyeknek elkészítését az utóbbi pár évben a MagNet Bank hitelezte. Ez nem támogatás és nem is marketingakció: a filmkészítők igényei alapján kifejlesztett banki termék amellett, hogy értékes alkotások létrejöttét segíti elő, a bank – és így a bank ügyfelei – számára is hasznot hajt.

5. KÖZÖSSÉGI TEREK

Kevés pénzintézet mondhatja el magáról, hogy hozzájuk bárki beülhet egy laptoppal dolgozni, internetezni vagy akár csak olvasgatni. A MagNet Bank két budapesti bankfiókja is ilyen: a belvárosi (Balassi Bálint utca 9-11.) és az újbudai (Bartók Béla út 34.) közösségi pont szabadon használható wifivel, kényelmes babzsákokkal és ingyenes újságokkal – például Recorder magazinnal is – várja a digitális nomádokat (és persze a banki ügyfeleket is). A bank székháza, azaz a MagNet Közösségi Ház (Andrássy út 98.) pedig nemcsak étteremmel és bérelhető közösségi terekkel áll rendelkezésre, de helyet ad számos társadalmi szervezetnek, kulturális és környezetvédelmi programnak is.

magnetbank_logo_1.jpgÁtláthatóság, fenntarthatóság, felelősségvállalás, közösségfejlesztés: a MagNet Bank ügyfelei közreműködésével ezeknek a céloknak a megvalósításán dolgozik. Győződj meg róla magad is, hogyan mutat példát az első hazai közösségi bank.

A MAGNETBANK WEBOLDALA ITT.

MAGNETBANK A FACEBOOKON ITT. 

 

A nyitóképen a MagNet Bank Belvárosi Közösségi Pontja, amely vírusmentes időkben kávézó + bankfiókként üzemel. Fotó: Villányi Csaba. 

https://recorder.blog.hu/2020/10/12/5_dolog_amivel_a_magnet_bank_jo_peldat_mutat
5 dolog, amivel a MagNet Bank jó példát mutat.
süti beállítások módosítása