Filmrecorder. Ne felejtsük el, milyen pokoli hely egy iroda! - Corporate (kritika)

2020.10.07. 11:05, vferi

corporate.jpeg

Míg a kétezres évek hivatali hangulatát tökéletesen hozta a The Office brit és amerikai változata, a Corporate-nél semmi nem adja át jobban azt az érzést, hogy milyen manapság egy gigantikus multicég alkalmazottjának lenni, kinek már a pozíciója nevét sem értik az ismerősei. Ez a kritika először a Recorder magazin 81. számában jelent meg.

A Comedy Central csatornán futó Corporate két főhőse, Matt és Jake (akiket a sorozatot alkotó Matt Ingebretson és Jake Weisman alakít) napjai többnyire motiváció és életkedv nélkül telnek, és ezzel nincsenek egyedül: a multik „a dolgozók boldogsága az első” és „egy nagy család vagyunk” szlogenjei elég távol állnak a valóságtól. A sorozat éjfekete humorral dolgozza fel az irodai élet mindenki számára ismerős pillanatait, abszurd túlzással téve még röhejesebbé a mindennapos helyzeteket – miközben jócskán bemutat a kapitalizmus erkölcstelen mohóságának is.

A Corporate a nyáron debütáló harmadik évadra sem fogyott ki a szórakoztató témákból a streamingháborútól kezdve a munkahelyi pletykák fontosságáig, és néhol meglepő mélységekig is elmegy – például a depresszióról és öngyilkossági hajlamról szóló epizódban. Nagy kár, hogy a mostani évaddal véget is ért a széria, mivel még a megannyi munkahelyi sitcom mellett is párját ritkító sorozatnak számít.

hol látható: Comedy Central
osztályzat: 9/10
szerzőRácz Viktória 

https://recorder.blog.hu/2020/10/07/corporate
Filmrecorder. Ne felejtsük el, milyen pokoli hely egy iroda! - Corporate (kritika)
süti beállítások módosítása