Dalpremier! Papaver: Utilities

2020.10.02. 10:00, Gaines

papaver_utilities.jpg

Tavaly év végén itt mutattuk be a Papaver Cousinsból lett Papaver első dalát, az új felállás azóta Reisz Gábor videójának kíséretében közreadott még egy szerzeményt. A legújabb szám, a Utilities egy hétköznapi történet magasságait és mélységeit meséli el. Premier!

papaver_utilities_cover_1440.jpgAz új dalt a Papaver énekese, Szendrey-Nagy Olivér szerezte, és akárcsak az előző számoknál, ezúttal is Hegyi Zoltán basszusgitárost, Klausz Ádám dobost és Kálmán András billentyűst halljuk a felvételen. A dalszerző így mesélt a Recordernek: Szerettem volna bemutatni azt, ahogyan az elveink és az érzelmeink által bennünk rejlő nagyszerű potenciál hogyan tud szétmállni és engedelmeskedni a tragikus és nevetséges anyátlanságunknak.” A dal tehát arról szól, hogyan jutunk el észrevétlenül az első randi izgalmától egy gazdasági szövetséggé csonkított együttéléshez, hol morzsolódnak le azok a részei a személyiségnek amiket szeretni lehet rajtunk és amik miatt szerelembe esünk. "Olyan egzisztenciális frusztrációk között élünk, amik miatt megcsúfolhatjuk a saját szeretetünket és szerethetőségünket a dolog feloldásának vagy elodázásának reményében. Egy pillanat alatt a legjobb szándékunk és akár életünk szerelmei ellenére is, már csak a rezsin osztozunk."

Szendrey-Nagy a közeljövőbeli terveiről annyit mondott, hogy érthető okokból nehéz jelenleg tervezni, és előreláthatóan a tél végéig inkább a stúdiózásra fog fókuszálni a koncertezés helyett: szeretné befejezni a lemezt, aminek az eddig megjelent dalok a single-jei. "Közben elkezdtem dolgozni egy magyar nyelvű anyagon is, párhuzamosan fogok dolgozni a két anyagon és sorban megjelentetni őket."

halljuk addig is az új dalt, a felvétel a Studio Einzban készült, a mix Kálmán András és Koroknay András társproducerek munkája, a masterért Simon Francis felelt. íme a hetyke lüktetésű, izgalmas dinamikájú Utilities:

 

borítókép: Vajda Réka

Papaver a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_57.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/10/02/dalpremier_papaver_utilities
Dalpremier! Papaver: Utilities
süti beállítások módosítása