Szeptemberben irány a független hazai lemezkiadók vására!

2020.08.26. 11:11, Gaines

ilf.jpg

Negyedik alkalommal rendezik meg a hanghordozókat ünneplő, azokat kiadó, hazai független lemezcégeket összefogó vásárt, az Independent Label Fairt. Az ingyenes rendezvény szeptember 12-én, szombaton várja a látogatókat 13 és 18 óra között az új Gólyában, lemezböngészés és -vásárlás mellett zenei programokkal, és idén szakmai nappal is kiegészülve.

Az Independent Label Fair Magyarország első, kifejezetten underground stílusokkal foglalkozó független hazai lemezkiadóknak és közönségüknek szóló vására, mellyel a főszervező Budabeats Records arra törekszik, hogy a független színtér szereplői összejöjjenek, bemutassák portfóliójukat egymásnak és a közönségnek. Az első három vásáron (2017-2018-2019) alkalmanként 6-800 vendég fordult meg és több száz kiadvány talált gazdára.

Idén a koronavírus okozta gazdasági károkat a kisebb lemezkiadók különösen megérzik, fennmaradásuk
és további működésük bizonytalanná vált. A vásár szeretné felhívni erre a problémára a figyelmet: célja a hazai lemezkiadás sokszínűségének reprezentálása, lehetőséget adni az érdeklődőknek, hogy új kiadókat, zenéket fedezzenek fel, és az adott kiadót közvetlenül támogatva tudják beszerezni a kiadványokat, a független kiadóknak pedig olyan fórumot biztosítani, ahol zenei profiltól függetlenül tapasztalatokat cserélhetnek, nyilvánosságot kaphatnak.

KÉT ÉVE KULISSZATITKOKAT OSZTOTT MEG A VÁSÁR MEGÁLMODÓJA, PENTELÉNYI PÁL

Idén több, mint 40 hazai - és határontúli magyar - lemezkiadó (elsősorban vinyl, kazetta és CD) vesz részt a vásáron, több tucat zenei stílust lefedve: techno, punk, hip hop, rock, jazz, disco, afro, funk, house, experimental, electro, downtempo, synthwave, drum&bass, dub. A vásár ideje alatt a kiadók által delegált djk zenélnek: Sannan (Mana Mana), Lau (Dalmata Daniel), Formal Method (Audioexit), Zsüja live act (EXILES) és Syncbutton (BRVTAL).

70844247_2483177168631482_6015483658079567872_o.jpg

Az eseményt a HAIL Hungarian Association of Independent Labels támogatja, akik a vásár előtti napon, szeptember 11-én, pénteken délután szakmai napot tartanak a Jurányiban. Itt szó lesz többek között a fizikai és digitális terjesztés lehetőségeiről és kihívásairól, a COVID-krízis kapcsán igénybe vehető állami támogatások külföldi és hazai összehasonlításáról, és független kiadók szervezeteket-szövetségeket is megismerhetünk.

A részletes program, a résztvevő kiadók listája, és egyéb tudnivalók a vásár Facebook-eseményoldalán.

https://recorder.blog.hu/2020/08/26/iden_osszel_is_lesz_independent_label_fair
Szeptemberben irány a független hazai lemezkiadók vására!
süti beállítások módosítása