Vikingeket riogató szláv boszorkány lesz Björkből

2020.08.21. 12:31, Gaines

bjork_northman.jpg

Björk húsz év után először ismét kamerák elé lép, Robert Eggers The Northman címet viselő vikinges eposzában vállal szerepet.

A díszlettervezőből lett rendező 2015-ben debütált saját rendezésével, a 17. századi Amerikában játszódó, telepes-boszorkányos művészhorrorral, amelyet tavaly követett a Robert Pattinson és Willem Dafoe főszereplésével készült, tengerészfolklórt és brechti pszichodrámát elegyítő A világítótorony. Vélhetőleg tehát harmadik filmjétől is feliratok nélkül kibogozhatatlan, korhű párbeszédekre és körítésre, zseniális monológokra, megőrülésekre és a természetfeletti borzongató jelenlétére számíthatunk, amely ezúttal a viking korba vezet minket: egyelőre annyit lehet tudni róla, hogy bosszúfilm lesz sztárszereposztással.

ITT ÍRTUNK RÉSZLETESEN A TÉBOLYULT VILÁGÍTÓTORONYRÓL

Alexander Skarsgard, Nicole Kidman és Willem Dafoe mellé csatlakozott az izlandi énekesnő, egy "szláv boszorkány" névre hallgató karaktert fog megformálni, és érdekesség, hogy Björk lánya, Ísadóra Barney is felbukkan a filmben. A hírt véletlenül szivárogtatta ki a film egyik szereplője, Eric Higgins, aki egy azóta törölt Instagram-videóban végigpásztázott kamerájával a szereplőgárda fotógalériáján, hogy elbüszkélkedjen az övével, és ott volt köztük Björk fényképe és karakterneve is. 

Björk 2000-ben vállalta el Lars Von Trier szociodráma-musicalje, a Táncos a sötétben főszerepét, amellyel óriási kritikai sikert aratott, meg is nyerte Cannes-ban a legjobb színésznőnek járó díjat. Az énekesnő azóta nem vállalt filmszerepet: sokáig az volt a közkeletű magyarázat, hogy az érzelmileg megterhelő forgatás elrettentette az újabb szerepektől, később azt is nyilatkozta, hogy eleve nem vágyott színészi babérokra, csak kivételt tett a dán rendező kedvéért. 2017-ben aztán több Facebook-posztban mesélt arról, hogy Von Trier szexuálisan zaklatta és megalázta a forgatáson.

A TÁNCOS A SÖTÉTBENT IS BEVÁLOGATTUK AZ ELMÚLT ÉVTIZEDEK LEGJOBB ZENÉS FILMJEI KÖZÉ

A The Northman című filmet a Focus Features és a Universal forgalmazza. A film Észak-Írországban forog, a járvány miatt több hónapra le kellett állítani a forgatást, de augusztus elejétől ismét munkába állhatott a stáb. Premierdátumot még nem jelentettek be, alább egy fotót tudunk mutatni a díszletekről.

northman-set.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/08/21/szlav_boszorkany_lesz_bjorkbol
Vikingeket riogató szláv boszorkány lesz Björkből
süti beállítások módosítása