18 év után fény derülhet Jay Master Jay gyilkosainak kilétére

2020.08.18. 10:48, Gaines

jam.png

Hétfőn a szövetségi ügyészek büntetőeljárást indítottak két ember ellen, akiket a Run-DMC DJ-je, Jam Master Jay meggyilkolásával vádolnak.

A Jason William Mizell néven született Jam Master Jayt 2002. október 30-án lőtték le New Yorkban, egy queensi stúdióban. (Még egy másik személy tartózkodott vele a stúdióban, őt lábon lőtték.) A nyomozás során több személyt kihallgattak, többek között Ronald "Tenad" Washingtont, aki 2Pac meggyilkolásával kapcsolatban is szóba került - az akkori vád szerint nem Washington adta le a lövéseket, hanem egy ismeretlen társa. A hétfői sajtótájékoztatón a most 56 éves Washington és a 36 éves Karl Jordan, Jr. ellen emeltek vádat gyilkosságért, az ügyészség szerint Jam Master Jay 1996-tól 2002-es haláláig kábítószerekkel kereskedett, Washington, Jordan és több meg nem nevezett személy 2002 júliusában vitába bonyolódott 10 kilogramm kábítószer terjesztése felett, és Jay ki akart zárni Washingtont a bizniszből. A férfi ezután szövetkezett, és 2002 októberében agyonlőtték a DJ-t.

A KÖNNYŰZENE TÖRTÉNETE BŐVELKEDIK LELŐTT POPSZTÁROKBAN

Washington jelenleg 17 és fél éves börtönbüntetését tölti rablásért, 2021 áprilisában szabadulna; Jordant vasárnap őrizetbe vették. Emberölés mellett kábítószer-kereskedelemmel is vádolják a két férfit. A két évtizedig tartó nyomozás során egy ponton még az az elmélet is felmerült, hogy Jam Master Jay egykori protezsáltjának, 50 Centnek is köze lehet a gyilkossághoz, de ezt hamar elvetették.

https://recorder.blog.hu/2020/08/18/18_ev_utan_feny_derulhet_jay_master_jay_gyilkosainak_kiletere
18 év után fény derülhet Jay Master Jay gyilkosainak kilétére
süti beállítások módosítása