Szerdán indul a Fekete Zaj Fesztivál

2020.08.17. 14:48, Gaines

zaj_1.jpg

Idén, mint tudjuk, a koronavírus-járvány keresztbe tett a fesztiváloknak, elmaradt a teljes szezon. Kivéve a Fekete Zajt, amely augusztus 19-én négy napon át várja a komplex zenék kedvelőit a Sástó partján, a Mátrában. A rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel kisebb létszámmal és számos óvintézkedés bevezetésével teszik biztonságossá a szervezők.

Ahogy a sajtóközlemény is írja, a fesztivál eddig is alacsonyabb látogatószámmal működött, de a hatóságokkal egyeztetve most a tavalyi létszám 75%-a vehet részt az eseményen; a kemping területére összesen 800 főt engednek be a stábbal és a fellépőkkel együtt, míg a Fanyűvő és a Delta színpad előtt egyszerre 500-an tartózkodhatnak. Ennek ellenőrzésére kordonok és egy karszalagba beépített chipes rendszer segítségét veszik igénybe. bejáratnál az érkezők lázát is megmérik, emellett a fesztivál területén kézfertőtlenítő és C-vitamin pontokat is találhatnak a Zajongók. Fizetni idén is cashless módszerrel lehet, a fesztiválkarszalagra tetszőleges összeget lehet feltölteni, a rajta maradt egyenleget távozás előtt vagy utólag online vissza lehet kérni.

A korábbi évekhez képest idén kizárólag magyar előadók lépnek fel a fesztiválon, de a zenei stílusok sokféleségét így is megőrzik a szervezők. A szerdai nap a rock n’ rollosabb műfajoktól a stoner és a hardcore vonalig jut el, csütörtökön a nosztalgiáé lesz a főszerep, pénteken hangsúlyos indie és post-punk hangulatra lehet majd számítani, az utolsó estén pedig főként a doom és a darálós death metal képviselői lépnek színpadra. A fellépők között találhatjuk többek között a Gustave Tigert, az Entrópia Architektúrát, a VHK-t, a Korai Trancemissiont, a Musica Moraliát, az IDEGEN-t, az Ahrimant és a Lazerpunkot is, a napi bontás itt lehet végigböngészni

TAVALY NYÁRI BESZÁMOLÓNK MASSZÍV FOTÓGALÉRIÁVAL - ILYEN A FEKETE ZAJ

A fesztiválon idén még hangsúlyosabb szerepet kapnak a nappali összművészeti programok, éjszaka pedig a Vittula csapata felel majd a táncpartikért, de ők is készülnek workshopokkal, rádió streammel, és egyéb művészeti programokkal. Az első nap afterjén a rock, a metál, a punk, a poszt-punk, az EBM, a coldwave és az elektronika dominál, csütörtökön a Lahmacun Rádió csapata veszi be a színpad irányítását, szombaton a magyar kísérleti zene egyik legaktívabb kiadója, az EXILES előadói lépnek fel. De vasárnap is lesz még bőven elektronika.

ÉS ILYEN IS A FEKETE ZAJ FESZTIVÁL, TÉLEN, MÁSIK HELYSZÍNEN

A Fekete Zaj elsődleges célja mindig is a közösségteremtés volt, ezért közösségi támogatói akciót és szociális pályázatot is hirdettek a szervezők. A támogatói akció keretében a 2021-es fesztivál megvalósulását lehet támogatni, illetve bérleteket is fel lehetett ajánlani azoknak, akik a válság miatt nehéz helyzetbe kerültek és anyagi okok miatt nem tudtak volna eljönni a fesztiválra. Ilyen módon 9 bérletre szóló felajánlást kapott a fesztivál, amihez a szervezők hozzátettek még ugyanennyit, így összesen 18 bérlet várja a gazdáját. A bérleteken felül a nyertes pályázók szállást és napi egyszeri étkezést is kapnak. A szociális bérletekre augusztus 17-én 12 óráig lehet pályázni.

Még több információ a Fekete Zaj honlapján.

zaj-plakat-lineup.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/08/17/szerdan_indul_a_fekete_zaj_fesztival
Szerdán indul a Fekete Zaj Fesztivál
süti beállítások módosítása