Az űrből üzent volna nekünk David Bowie

2020.08.03. 17:13, Gaines

ziggy.jpg

David Bowie a 90-es években azt tervezte, hogy kilövi az űrbe egykori alteregóját, Ziggy Stardustot, és onnan fog majd üzeneteket sugározni a Földre.

Úgy tűnik, a mai napot Bowie-nak szenteljük: délelőtt lezártuk az izgalmas filmszerepeit kitárgyaló cikktrilógiánkat, amelyben a vámpírlétig jutottunk el az űrlény-szerepformálástól, most pedig az énekes egyik volt kollaborátora elmesélte, hogy Bowie szerette volna, ha az 1972-es The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars lemez névadó alteregó-sztárja, a Földre pottyant rockistenség, Ziggy Stardust valóban visszaköltözhetne a világűrbe. Bowie a kilencvenes évek végén dolgozott együtt Phil Campbell videojáték-fejlesztővel, amikor is az 1999-es Omikron: The Nomad Soul című játékhoz szerzett zenét, és mint azt Campbell elmesélte, fontolóra vették, hogy feltámasztják az 1973-ban nyugdíjazott Ziggy Stardust-karaktert, vesznek maguknak néhány Föld körül keringő műholdat, és "Ziggy" onnan fog sugározni adást a földlakóknak. Nem tudni, vajon mennyibe került volna az ezredforduló előtt bezsákolni néhány műholdat, de végül sem így, sem máshogy nem kelt új életre Ziggy.

ÖTVEN ÉV UTÁN KERÜLT ELŐ BOWIE LEGENDÁS SZÁMÁNAK DEMÓFELVÉTELE

Ziggy Stardust első színre lépése egyébként nemrég került csak elő, sokáig elveszettnek hitték az 1972-es felvételt, amelyben a Lift Off With Ayshea című brit tévéműsor keretén belül Bowie első ízben lépett fel Ziggy jelmezében. A felvételt egy ügyetlen technikus törölte le véletlenül, ám egy rajongó rögzítette a tévéadást a videómagnójával, a tavaly év elején újra felfedezett mementót pedig már szakemberek restaurálták a BBC David Bowie: Finding Fame című dokumentumfilmjéhez. Alább a debütálás hanganyaga, valamint az egy hónappal későbbi Top Of The Pops-fellépés képanyaggal együtt:

Címkék: david bowie
https://recorder.blog.hu/2020/08/03/az_urbol_uzent_volna_nekunk_david_bowie
Az űrből üzent volna nekünk David Bowie
süti beállítások módosítása