Dal- és klippremier! SONYA: All That Matters

2020.07.29. 12:00, Gaines

sonya_2.jpg

A SONYA hat évvel ezelőtt mutatkozott be nálunk a Magyarradar rovatunkban, a Korbucz Sonya dalszerző-gitáros-énekesnő köré épülő zenekar első EP-je (Celine Gibassier) még abban az évben megjelent, az In Another World című folytatásra 2018-ig kellett várni. Most új dal érkezik, amelyhez személyes felvételekből vágott videó is társul.

A posztrock építkezésű, rockos refrénű All That Matters első változata már tavaly megszületett, Korbucz Sonya a szüleinek írta a dalt. "Elképesztően hálás vagyok nekik azért, amiért minden agymenésemet támogatták egész életemben. Sajnos nem tudom a világ összes kincsét nekik adni, de nem is kéne nekik. Nekem ők a legszebbek és ők tartják bennem a lelket, szó szerint" - meséli a dalszerző-előadó a Recordernek.

A számhoz készült klipet szintén a zenekarvezető készítette, elmondása szerint régóta játszott a gondolattal, hogy kreál valamit az egyik dalhoz, erre most a karanténhelyzet teremtett alkalmat és lehetőséget. Visszaadjuk a szót: "Mindig is érdekelt a vágás, most kicsit kipróbálhattam magam ebben, saját készítésű videókat és '89-es családi felvételeket vágtam össze. A videóban feltűnik néhány nagyon rövid részlet is, korabeli híradókból, mivel a rendszerváltás hatalmas mérföldkő a történelmünkben, a vhs annak idején azért is készült, mert lehetetlen volt a határon túli rokonokat látogatni. Amit ma egy egyszerű videohívással megoldunk, azt akkor a gyulai polgármesteri hivatal egy operatőre oldotta meg, ennek is köszönhetjük a jó minőségű felvételt. Az utómunkát Tóth Gergely végezte (sundaysmile.hu), nagyon király volt vele dolgozni." 

"Nagyon meg szeretném köszönni a zenekarnak, hogy hagyták nekem ezt az egészet (most azért nevetek, mert hangszer nélkül utálnak "lézengeni" egy videóban), a szüleimnek, hogy vannak és segítettek digitalizálni a vhs felvételeket, illetve az összes szakmabeli vagy nem szakmabeli barátomnak, akik megjelenés előtt megnézték, véleményezték, mentorálták" - zárja sorait Korbucz Sonya, aki saját kézírásával is szerepel a videóban; érdekesség, hogy adott részen az édesanyja kézírása is látható.


halljuk tehát az új szerzeményt, és lássuk az archív felvételekkel megvalósított, személyes időutazást:

a SONYA a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_146.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/07/29/dal-_es_klippremier_sonya_all_that_matters
Dal- és klippremier! SONYA: All That Matters
süti beállítások módosítása