Élőzenei koncertek is lesznek mától a Tilos Rádió adománygyűjtő maratonján

2020.06.11. 08:50, Gaines

tiloselmaraton.jpg

Már hagyomány, hogy a Tilos Rádió minden év júniusának első felében, az utolsó tanítási héten kilenc napos adománygyűjtő programsorozatot szervez. A Tilos-maraton idén a koronavírus miatt nagyrészt az éterbe költözött át, június 11-én, 12-én és 13-án azonban élő koncerteket és DJ-ket is élvezhetünk a Dürer Kertben.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel idén Tilos (EL)Maraton névre keresztelt fesztivál június 8-tól 16-ig tart, és a máskor megszokott élő, közösségi események helyett zömmel rádiós programok formájában tud megvalósulni: az FM 90.3 frekvencián és a rádió online felületein elMaraton jelszóval támogatásgyűjtő műsorfolyam zajlik, ezzel párhuzamosan megújult a Tilos webes adományplázája, az alkalomra készült új pólókkal, és még tart az adománybogrács-ackió is, melynek keretében napi 100 adag ételt visznek a rászorulóknak a Bike Maffiások.

A szervezők lehetőség szerint szeptember elején szeretnék valamilyen módon bepótolni a Maratont, és a Tilos születésnapját egész hetes eseménnyé bővíteni. Ám addig is, az újra megnyílt Dürer Kertben három este erejéig csendesebb, az érvényes kormányrendelet értelmében ültetett koncerteken vehetünk részt, amelyek a főváros egyik (ha nem a leg)első könnyűzenei koncertjei lesznek azóta, hogy beütött a COVID-19. Június 11-én a progresszív, avantgárd és népzenei hatásokat is egybeolvasztó, „bizánci szörf jazzt” játszó Bujdosó Trió lép fel (tavalyi lemezpremier), másnap a Nunki Bay Starship érkezik multidimenzionális brainpopjával, souljazzes-hiphopos, űrszintis-hegedűszólós jammeléseivel (tavalyi nagylemezük nálunk debütált), június 13-án pedig az egykori Ethnofil, az új névre váltó és új felállású Odd ID mutatja meg pszichedelikus-fúziós világzenei projektjét (legutóbbi klippremier). A koncertek fél kilenctől tízig tartanak, utánuk DJ-k gondoskodnak zenéről hajnali kettőig.

A Dürer Kert felhívja a figyelmet arra, hogy a járvány miatt a jelenlegi előírások megkövetelik, hogy csak egymástól biztonságos távolságra elhelyezkedő asztalok körül lehet elfoglalni a kerthelyiséget, ezért a befogadóképesség is limitált. Asztalfoglalás nincs, a belépés ingyenes. A Maraton honlapja, Facebook-eseményoldala, a koncertek a Facebookon.

https://recorder.blog.hu/2020/06/11/elozenei_koncertek_is_lesznek_a_tilos_radio_adomanygyujto_maratonjan
Élőzenei koncertek is lesznek mától a Tilos Rádió adománygyűjtő maratonján
süti beállítások módosítása