Klippremier! Ethnofil: Azimuth

2019.10.03. 11:00, Gaines

azimuth.jpg

Az egri gyökerű, zenéjében etnofolkot, fúziós dzsesszt és hiphopos-elektronikus hangzásokat ötvöző Ethnofil tavaly májusban jött ki The Edge című albumával, és másfél évre rá már itt is a folytatás, az Azimut címet viselő, október 10-én megjelenő korong előfutára különleges klipet is kapott egy érinthetetlen lányról, ezt itt láthatjátok először.

Az Azimuth (!) című dal Szőke Barna rendezte videójának főszereplője egy haptefóbiás lány, azaz fél az érintéstől: a posztrockosan építkező, majd funk-jazzes-szaxofonszólós fináléban kiteljesedő szám közben a platinaszőke parókás lány mesél magáról, arról, mennyire szeretne táncolni valakivel, kifigyeli a szomszéd tükörtörő fiút, és speciális védőöltözékben veti bele magát az éjszakába. Bohókás klip, de van benne valami elvágyódás, csendes sóvárgás, ami kiemeli a szerzemény fojtott monumentalitását. A túlpörgött online tér uralta társas magány korában, a klipben megjelenő elszigeteltség, a természetbe való (vissza)menekülés egy sokakat foglalkoztató téma. “Bennem is régóta motoszkál egy olyan karakter víziója, aki nem tud másokkal érintkezni.  Szerencsés egybeesés, hogy az ötletem összecsengett Andrisék kimondatlan elképzeléseivel.” – mesélte Szőke.

Az Ethnofil vezetője, Weil András és Szőke Barna között egyébként a The Qualitons a kapocs, előbbi a zenekar helyettes-billentyűse, utóbbi pedig gitáros-alapítótag. A közös videó ötlete is a csapat KEXP-s koncertjére való felkészülés közben alakult. “A Seattle-i utunk időszakában vetettem fel Barnának, hogy szívesen bevonnám egy Ethnofil klip készítésébe, amiben füstöt és lézert szeretnék használni. Átküldte a forgatókönyvet, volt benne lézer és eléggé izgalmasnak tűnt, úgyhogy belevágtunk. Szuper élmény volt ilyen inspiráló emberekkel forgatni, mint Kriszti (Bilák Krisztina, a klip főszereplője), Ádám (Polhodzik Ádám operatőr) és Barna. Nagyon örülünk, hogy a dal ennyi réteggel gazdagodott és kíváncsiak vagyunk beindít-e valamit az emberekben.” – tette hozzá Weil András.


az Ethnofil október 19-én, az Akvárium Klubban mutatja be az új album dalait, vendég a GranCanada. 

Facebook-eseményoldal


és akkor lássuk, megérint-e valakit (vagy valamit) az Azimuth hősnője:

Ethnofil a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_49.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/03/klippremier_ethnofil_azimuth
Klippremier! Ethnofil: Azimuth
süti beállítások módosítása