Idén is meg lesz tartva a Fekete Zaj

2020.05.29. 12:37, Gaines

fekete_zaj_2020.jpg

A Fekete Zaj fesztivál az eredeti terveknek megfelelően 2020. augusztus 19. és 22. között meg lesz tartva a Mátrában - jelentették be ma a Facebookon a szervezők. A fesztiválon a járványhelyzet miatt idén csak hazai előadók lépnek fel.

A közlemény szerint a fesztiválszervezők a már lekötött nemzetközi előadókat 2021-ben próbálják meg elhozni, hiszen a koronavírus-helyzetben rendkívül bizonytalan, sok esetben pedig lehetetlen lenne megszervezni az utazásokat. A hazai előadókra felépített programot két hét múlva fogják részletesen bemutatni. "A Mátrában elég nagy a tér és a Zajos közönség egyébként is odafigyel egymásra, ebben a műfajban nem jelent extra erőfeszítést a távolságtartás" - írják a szervezők.

A már megváltott jegyek természetesen érvényesek maradnak, illetve újra elérhetővé váltak a bérletek, és hamarosan a napijegyek értékesítését is újraindítják. Aki azonban anyagilag nem engedheti meg magának, vagy nem szeretne még idén rendezvényekre menni, az július 19-ig visszaválthatja a jegyét, vagy a jegy árával támogathatja a fesztivált. (A részletek itt.)

Mint írják, a fesztivál 2018-as újraindítása és a 2019-es év komoly veszteséget hozott, ezért a Zaj stábja azt kéri, "ha van rá lehetőségetek, támogassatok bennünket azzal, hogy eljöttök, elhívjátok a barátaitokat, vagy éppen olyan ismerősöket, akik máskor nem a Zajt választják nyáron. Hamarosan indul a közösségi támogatói akciónk is, amelybe szintén került egy csavar." Cserébe azoknak a visszajáró Zajosoknak, akik elvesztették a munkájukat a válság miatt, vagy szorult helyzetbe kerültek, szociális rászorultság alapján szeretnének kiosztani néhány bérletet, ami mellé egy-egy ebéd is járul majd. "Egy ilyen válsághelyzet a bezártsággal vagy az anyagi nehézségekkel együtt borzasztóan megterhelő, ezért úgy gondoljuk, hogy mivel a Fekete Zaj mindig a közösségről szólt, ha van rá mód, akkor adjunk lehetőséget minden olyan barátunknak aki eddig is velünk volt, de idén nem teheti meg. Erről a pályázatról hamarosan írunk majd bővebben."

FOTÓGALÉRIÁS BESZÁMOLÓNK A TAVALY NYÁRI FEKETE ZAJRÓL

Még egyszer tehát, Fekete Zaj idén is, augusztus 19-től 22-ig a szokott helyszínen, a Mátrában, a Sástó partján, további információk fellépőkről, jegyekről, szálláslehetőségekről a fesztivál oldalán. Jelen állás szerint augusztus utolsó két hete rendkívül sűrű lesz, hiszen a Fekete Zaj mellett az EFOTT, a Fishing On Orfű, a SZIN, valamint a Balaton-parti fesztiválok (B My Lake, Strand Fesztivál) mind erre a szűk időszakra zsúfolódnak be.

https://recorder.blog.hu/2020/05/29/iden_is_meg_lesz_tartva_a_fekete_zaj
Idén is meg lesz tartva a Fekete Zaj
süti beállítások módosítása