Szivárványos bulival tér vissza Sia

2020.05.21. 11:48, Gaines

siaklip.png

Sia utoljára két és fél éve jelentkezett hosszabb hanganyaggal, akkor is egy saját dalokat tartalmazó karácsonyi albummal, rendes stúdiólemeze pedig előtte majdnem két évvel jött ki. Az énekes-dalszerző soron következő kiadványa ismét rendhagyó egyveleg lesz, ugyanis első filmrendezéséhez írt tíz új dalt, ezek közül hallhatunk most egyet a filmszereplők részvételével készült klip társaságában.

A popsztár tehát filmes vizekre evez, Music címmel írt és rendezett egy - nem nagy meglepetés - musicalt, melynek alapötletét még egy 2007-ben kitalált, egyoldalas novellájából bontotta ki. A film egy autista tinédzserről szól, akit drogdíler féltestvére nevel fel; eredetileg nem musicalnek tervezték, de aztán mégis az lett belőle, a dalbetéteket természetesen Sia szerezte, a tánckoreográfiákért pedig régi klipes alkotótársa, Ryan Heffington felel. A klipes múlt a szereposztásból is visszaköszön, a tinédzser főhőst ugyanis az a Maddie Ziegler alakítja, akit rengeteg Sia-videóból ismerhetünk táncosként, beleértve a Chandeliert vagy annak folytatásait. A féltestvért az egykori romkomsztár, Kate Hudson játssza, és fontosabb mellékszerepekben láthatjuk majd Leslie Odom Jr.-t a Hamilton musicalből. Mindhárman szerepelnek a kísérőzene új beharangozója, a Together klipjében, ahol szivárványszínűre festett szobában perdülnek táncra a tarka ruhás szereplők, majd az őket kiegészítő tánckar, és úgy túlcsordul bennük a boldogság, hogy a Happy ehhez képest siratóének. A dalban Jack Antonoff sztárproducer, Lorde és Taylor Swift alkotótársa is közreműködött.

Sia egyébként az elmúlt években már gyakorlatot szerzett a filmes betétdalok szerzésében, ő jegyezte ugyanis az idén csúnyán elhasaló, Robert Downey Jr.-féle Dolittle egyik dalát, plusz a szépreményű, ám szintén nagyot bukott Vox Lux című zenés film számait, amelyben a Natalie Portman által alakított popsztár adta elő a szerzeményeket. (A film másik érdekessége, hogy a kísérőzenét Scott Walker szerezte.) Zenei fronton 2018-ban Labrinth-tal és Diplóval állt össze egy közös lemez erejéig, idén pedig a BTS albumán vendégszerepelt, és írt egy jótékonysági dalt Dua Lipával, melynek bevételeit a koronavírus elleni küzdelemben résztvevő szervezeteknek ajánlották fel. Sia debütfilmjének bemutatóját jelen állás szerint 2020 szeptemberére tűzték ki.

SIA, LABRINTH ÉS DIPLO KÖZÖS ALBUMÁT LOFTI BEGI VÉLEMÉNYEZTE SZÁMUNKRA

https://recorder.blog.hu/2020/05/21/szivarvanyos_bulival_ter_vissza_sia
Szivárványos bulival tér vissza Sia
süti beállítások módosítása