Lemezek karácsonyra – Modern családoknak tökéletes

2017.12.24. 12:08, rerecorder

christmas-music-2017-1510713213.jpg

Az idei ünnepi szezon lemeztermésének legnagyobb dobása Sia sajátdalos karácsonyi albuma. Persze nem biztos, hogy a legjobb is ez. Ha elég a klasszikusokból és valami mai esne jól, de nem tudod, mit indíts el, cikkünk segít!

sia-eic-2017-billboard-embed.jpgA karácsonyi lemezpiac közhelye nem az, hogy ez egy teljesen felesleges szegmens a popzenében, hanem az, hogy a tényleg értelmetlen, sematikus tömegtermelés közben mindig becsúszik egy-egy erős megoldás is. Sia

Everyday Is Christmas (Monkey Puzzle / Magneoton, 2017)

című albuma akár lehetne is ilyen, legalábbis az intim kamarapopos, downtempós dalnokból nagy nemzetközi popsztárrá vált énekes-dalszerző-producer esetében már az ötletben komoly potenciál rejlik. És azt nagyjából az elvárásoknak megfelelően ki is aknázzák, azaz kapunk egy átlagnál jobb (Sia saját dalai), nagyvonalúan hangszerelt (Greg Kurstin volt a társproducer), de a soulos-csilingelő-boldogokvagyunk sémákon nem túllépő családi LP-t.


holidays_rule_2.jpgA

Holidays Rule 2 (Capitol / Universal, 2017),

mint azt címe ellentmondást nem tűrve közli, egy olyan válogatáslemez, amelynek volt már hasonló előzménye. A 2012-es, széles merítésű (soul, pop, jazz), jó ízlésű válogatást az indierockos Decemberists mindenese, Chris Funk állította össze, a mostanin már együttese is játszik (a Big Star kimagasló Jesus Christját, jól). Ez is megbízható színvonalú, sokszínű kollekció, McCartney Wonderful Christmastime-ját az előző válogatás Shins-coverje után itt egy szupergrup (Macca, Roots, Jimmy Fallon) adja elő, U.S. Girls pedig a Blue Christmasből csinál analógszintis csodát. Modern családoknak tökéletes ünnepi háttérzene.

http://www.holidaysrulevol2.com/


gwen_stefani.jpgGwen Stefani
tavalyi buktalemeze után belevág a karácsonybizniszbe: a

You Make It Feel Like Christmas (Interscope / Universal, 2017)

kockázatmentes, fúvósdús, agyonhasznált sztenderdeket sorakoztató anyag, jó énekkel. Pasija, Blake Shelton nemcsak szerepel rajta egy duett erejéig, de ő is épp most adott ki egy karácsonyi albumot. Csekkolja, akinek arra van ingerenciája, számukra pedig biztos nagggyon mókás lesz, ahogy a két ünnep között ők csekkolgatják, hogy melyikükéből fogyott több.


cheap_trick.jpgA hetvenes-nyolcvanas évek fordulójának egyik legjobb powerpop-zenekara, a Cheap Trick nemcsak hogy aktív még, de

Christmas, Christmas (Big Machine / Universal, 2017)

című friss wallofsound-lemeze nagyon is szórakoztató. A rockos karácsonyt kedvelőknek.


NEM ELÉG? 2016-OS KARÁCSONYI LEMEZEK KYLIE-VAL, RUMERREL, SHE AND HIMMEL.

2015-ÖS KARÁCSONYI KIADVÁNYOK SHARON JONESSZAL, MEGINT KYLIE-VAL.

2014-ES KARÁCSONYI LEMEZPIAC MARK KOZALEKKEL.

2012-ES KARÁCSONYI LP-K SUFJAN STEVENSSZEL, TRACEY THORNNAL, MARK LANEGANNEL.


Dömötör Endre



tictac650_2.png

https://recorder.blog.hu/2017/12/24/lemezek_karacsonyra_modern_csaladoknak_tokeletes
Lemezek karácsonyra – Modern családoknak tökéletes
süti beállítások módosítása