Dalpremier! Milion: Másról szól

2020.05.01. 10:57, Gaines

milion2.jpg

Simon Kolos tíz éve zenél különböző formációkban, legutóbb a The Winter Totemben, tőlük mutattunk is egy Weeknd-feldolgozást. Az énekes-gitáros most új szólóprojektjéről lebbenti fel a fátylat, a Milion első száma a Recorderen debütál. Premier!

milion.jpgSimon Kolos a The Winter Totem feloszlása után, 2016-ban kiköltözött Londonba tanulni a University of West London, Music Technology, Mixing and Mastering szakán, ahol idén júniusban fog diplomázni. Az évek során olyan producerektől és hangmérnököktől tanulhatott, mint Pip Williams (Nightwish) és Ronnie Wood, plusz rengeteg gyakorlati órán vehetett részt. "Érdekes volt belelátni abba, hogy milyen az, amikor egy egyetem tényleg meg tud adni minden lehetőséget egy diáknak, hogy szakmájukat a legjobb eszközökön gyakorolhassák. Itt minden adott arra, hogyha valaki éjjel-nappal stúdiózni akar, ezt megtehesse. Az egyetemnek közel 30 hangstúdiója van, ami egy magamfajta embernek maga a mennyország" – meséli.

Az egyetemen kívül, Londonban ugyanakkor számos rossz élmény is érte, nem érezte magát otthon a városban, és ebből az élményanyag, a kint tapasztalt nehézségek (valamint édesapja elvesztése) is inspirálta azokat a dalokat, amelyek az új szólóprojekt készülő debütalbumát fogják alkotni. A Milion projekt megszületéséről így mesél nekünk az előadó: "Amikor az előző zenekaromnak, a The Winter Totem-nek vége lett, rengeteg félbehagyott dal maradt magára. Ezzel a 30-40 dallal viszont idővel mindenképpen szerettem volna kezdeni valamit. Nagyjából 2019 márciusában született meg két dal (Kísértet, Őrző), amiket egy nehezebb korszak ihletett. Tavaly év vége felé kezdtem el kiválogatni a jobb dalokat, és írni újakat is. Mostanra pedig összeállt a projekt, és végül 12 dalból készítek lemezt, aminek a debütáló single-je a Másról szól."

A dalhoz külön is fűzött néhány gondolatot: "Az album második fele egy alternatívabb pop-rockot, undergroundabb műfajt testesít meg. A Másról szól ennek a vonalnak az induló dala. Azokról az emberekről szól, akik nehezen tudják elfogadni a változást egy kapcsolatban, ezért lelki terrorban tartják partnerüket. Ennek az elszenvedői pedig saját maguknak hazudnak, hogy jobban érezzék magukat. A dal egyfajta ráébresztés: haver, vedd már észre, hogy ez már másról szól, próbálj meg továbblépni, ne maradj meg ebben az eltorzult kapcsolatban." Egyszóval súlyosabb, borús témákat feszegető a projekt első dala, de a lemezen helyet kapnak majd boldogabb, klasszikus szerelmes számok is.

íme tehát a Milion első dala, a Másról szól:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_128.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/05/01/dalpremier_milion_masrol_szol
Dalpremier! Milion: Másról szól
süti beállítások módosítása