Most már biztos, hogy elmarad az idei nyári fesztiválszezon nagy része

2020.04.30. 12:49, Gaines

szigetfeszt.jpg

A kormány ma bejelentette, hogy augusztus 15-ig nem tarthatnak meg Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket, ami azt jelenti, hogy szinte minden nagyobb, nyárra tervezett fesztivál elmaradhat.

Az már biztos, hogy a Bánkitó Fesztivált lefújták, a szervezők ma hajnalban írták meg közleményükben, hogy elmarad a júliusra tervezett rendezvény. "Sok forgatókönyvet jártunk körül az utóbbi másfél hónapban – végigvettük a lehetőségeinket, egyeztettünk hazai szakemberekkel, figyeltük a környező országokban érvényben lévő intézkedéseket, tendenciákat, mindvégig szem előtt tartva, hogy nem fogunk fesztivált szervezni olyan körülmények között, ahol nem garantálható a látogatóink biztonsága" - indokolták döntésüket. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy aki megteheti, támogassa őket a már megvásárolt jegye árával, hogy jövőre is megtarthassák a fesztivált

A következő napokban-hetekben valószínűleg egyre több hivatalos bejelentés érkezik majd a nyári fesztiválok szervezőitől: augusztus 15-e előtt lenne esedékes ugyanis egyebek között a Rockmaraton, a Balaton Sound, a Paloznaki Jazzpiknik, az EFOTT, a Veszprémfest, a Művészetek Völgye, az Ozora Fesztivál, a VOLT Fesztivál, és természetesen a Sziget is. A Fezen szervezői keddi közleményükben tulajdonképpen kimondták, hogy nem fogják megtartani a nyári fesztivált; a jövő évre már leegyeztettek új időpontokat több külföldi előadóval, illetve belebegtettek valamilyen meglepetést szeptember 11. és 13. közé. A Kolorádót már eltolták augusztusra, de az új dátum is beleesik az augusztusi 15-e előtti időszakba.

A szintén nyár végére elcsúsztatott Fishing on Orfű elméletileg nem forog veszélyben, mert augusztus 26-29-re tették át az időpontját. Ugyancsak a határidő után van tervben az idei Strand Fesztivál, a SZIN és a B My Lake.

https://recorder.blog.hu/2020/04/30/most_mar_biztos_hogy_elmarad_az_idei_nyari_fesztivalszezon
Most már biztos, hogy elmarad az idei nyári fesztiválszezon nagy része
süti beállítások módosítása