Klippremier! IALAZ: Flying to the Sun

2020.04.07. 12:00, Gaines

ialaz.png

Három év szünet után új dallal jelentkezik az IALAZ, ami hivatalosan is zenekarrá alakult: a downtempo, trip-hop stílust képviselő zenekar klipjében először láthatjuk a formációt új, teljes felállásban. Premier!

Az IALAZ Zalai Richárd projektjeként indult 2014-ben, akkor tűnt fel egy közönségdíjas Manoya-remixszel, majd 2015-ben Flow című lemezét a német Diventa kiadó jelentette meg. 2016-ban jelent meg a Go With The Flow látványos klipje, egy évre rá a Klein Dávid expedíciója által inspirált Everest, majd az amerikai drónfelvételekből összeállt Speed Of Light, ami a Recorderen debütált.

A produkció koncerten már egy ideje zenekarrá egészült ki, az elmúlt években turnéztak Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Lettországban, Litvániában és Máltán is. Legújabb dalukat, a Flying to the Sunt a korábbiakkal ellentétben már közösen szerezte a zenekar, azaz Márkus Liza (ének), Svajcsik Kristóf (gitár), Halász Máté (dob), Zdosek Ádám (basszusgitár), Zalai Richárd (billentyűk).

emc_6999-edit_masolat.jpg

Ennek a folyamatnak a beérését tükrözi a dalhoz készült stúdiózós klip is. A zenekar alapítója mesélt pár szóban a dalról és a klipről: “A dal elég hosszú és dinamikus ívet ír le, kezdeti morzsái még Máltán születtek, a Nap felé repülő drón is a kis mediterrán szigetre utal, ott rögzítettem az egyik naplementét. Az volt a cél, hogy az egész új IALAZ hangzást megmutassa 6 percben. Egymást váltják benne a gyors táncolós részek, majd az elszállós nyugodt pillanatok, ami kifut egy hamisíthatatlan Svajcsik gitárszólóban. Koncerten már játszottuk és a közönség visszajelzései is arra motiváltak minket, hogy ehhez a dalhoz készítsünk először klipet.” A live session videót a Brightlab Studioban rögzítették Podányi Dániel operatőrrel. A tervek szerint folyamatosan jönnek majd ki az új dalok, a következőben az új énekesnő, Márkus Liza is bemutatkozik a csapat ígérete szerint. 

lássuk tehát a fekete-fehér stúdiózós klipet, íme a Flying to the Sun:

IALAZ a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_120.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/07/klippremier_ialaz_flying_to_the_sun
Klippremier! IALAZ: Flying to the Sun
süti beállítások módosítása