Dalpremier! Amber Smith: The Folksinger's Midlife Crisis

2020.03.20. 11:30, Gaines

ambersmith_kep_1.jpg

Közeleg az ország egyik legjobb, legrégebb óta működő indierock-zenekara, az Amber Smith nyolcadik albuma; egy számot Wasted Love címmel a hónap elején már elcsepegtettek róla, most pedig megjött a második beharangozó dal, a korai Police-t is megidéző The Folksinger's Midlife Crisis. Premier!

as_folk_s_3000.jpgAz Amber Smith legutóbb 2017-ben jelentetett meg nagylemezt (New), nálunk pedig élő video session-trilógiával szerepeltek utoljára. A Record című új lemezt részben új felállásban rögzítették, erről mesélt nekünk a zenekarvezető, Poniklo Imre: "Ezt a lemezt hárman, Bátor Bence dobossal és Tooffal, a basszusgitárossal írtuk és vettük fel, mert a gitárosunk, Faragó Tomi Londonban él 2017 ősze óta. Alkalmanként hazarepül koncertezni, emellett emberileg és zeneileg sem akartuk pótolni, ezért így trióban ugrottunk neki az új dalok írásának 2018 őszén. Kihívás volt, másképp kellett hangszerelnünk, de a szükségből koncepció lett: visszanyúltunk inspirációnak a 80-as évekbeli kedvenceinkhez (Cure, Smiths, stb). Szerintem nagyon egységes és jó album lett. Ráadásul ritka termékeny is volt ez a munka: 14 dalt vettünk fel, ebből 11 lesz a lemezen, de még jó néhányat félbehagytunk."

BÖNGÉSZD ÁT EZT A NOSZTALGIKUS AMBER SMITH-GALÉRIÁT IS KOMMENTÁROKKAL!

A new wave-es új dalhoz pedig ezt fűzte még hozzá: "A Police korai időszakát idézi meg, az egyik első dal volt, amit írtunk együtt. Kicsit gunyoros/ironizáló szám a 2010-es évek hipszter-folkzenészeiről."

halljuk tehát, hogyan zenésíti meg az Amber Smith az egyszeri folkzenész kapuzárási pánikját:

az Amber Smith a Facebookon

fotóLékó Tamás

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_110.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/03/20/dalpremier_amber_smith_the_folksinger_s_midlife_crisis
Dalpremier! Amber Smith: The Folksinger's Midlife Crisis
süti beállítások módosítása