Filmrecorder. Mesék az olvasztótégelyből - Little America (kritika)

2020.03.12. 11:16, vferi

little-america.jpg

A Rögtönzött szerelem (The Big Sick) című romantikus komédia alkotópárosa, Kumail Nanjiani és Emily V. Gordon most bevándorlók inspiráló történeteiből csinált remek antológiasorozatot. Ez a kritika először a Recorder magazin 79. számában jelent meg.

Úgy tűnik, lassan televíziós trenddé válik a népszerű olvasói rovatokból adaptált antológiasorozat: a pár hónapja debütáló, szerelmi történeteket feldolgozó Modern Love után most itt a Little America, amit az Egyesült Államok bevándorlóinak igaz történetei inspiráltak.

Ez a koncepció már jóval működőképesebb, mint a Modern Love sótlan romantikája, ugyanis azt mindig is tudtuk, hogy Amerika egy olvasztótégely, de azzal ritkán szembesülünk – főleg innen Kelet-Európából –, milyen eltérő kihívásokkal küzdenek meg nap mint nap a más országokból érkező lakói. A gyűlöletpolitika korában különösen erősen hatnak ezek a keserédes személyes kalandok, és bár a Little America elsősorban a bevándorlók sikereinek ünnepléséről szól, mégis azok az epizódok a legemlékezetesebbek, melyek bátran belemennek a sötétebb társadalmi problémákba is. Vádolhatjuk túlzó optimizmussal, de az ilyen keserves időkben különösen fontosak az inspiráló példák.

Little America

hol látható: Netflix
osztályzat: 7,5/10
szerző: Rácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2020/03/12/little_america
Filmrecorder. Mesék az olvasztótégelyből - Little America (kritika)
süti beállítások módosítása