Dalpremier! Jazzékiel: Nem fordulunk egymás felé

2020.03.04. 10:30, Gaines

jazzekiel_pressphoto_2020_lores_foto_kosa_peter.jpg

Jazzékiel tavaly nyáron hozta ki "debütáló" albuma, Holy Shit tízéves jubileumi újrakiadását, amit kimaradt dalokkal is megfejelt. Azóta elkészült a zenekar legújabb lemeze, Szép napok címmel, az első beharangozó dal nálunk hallható először. Premier!

A március 19-én érkező új album Nem fordulunk egymás felé címet viselő, zongorával kísért, már-már stonerbe hajló előfutárának vendégénekese Pálinkás Tamás (ex-Isten Háta Mögött, Tej), a felvételről Jakab Péter frontember mesélt nekünk: „A Szép napok a korábbi anyagokhoz képest homogénebb hangzású, koncepcióját tekintve pedig egységes veszteség-dalok sorozata. Minden dalban próbáltuk valamilyen módon eltorzítani a harmóniákat. A Nem fordulunk egymás felé talán a leginkább széttorzított mind közül. Vicces, hogy Palika (Pálinkás Tamás) szintén kimondottan szövegcentrikus frontember, mégis a duettünkben a gyakorlatilag a felismerhetetlenségig hátra lett keverve az énekhangunk Czitrom Ádám (gitár) zajfüggönye mögé. Tomival egyébként már régóta szerettem volna valami közöst csinálni, eddig azonban inkább csak távolról tiszteltük egymást” – mondta Jakab Péter frontember az új felvételről.

A dalhoz minimalista, az új lemez borítóját továbbgondoló vizuál készült – mindkét alkotás Farkas Zénó Rolf munkája. „Mindenképpen egy modern, hideg borítót szerettem volna az anyagnak és nagyon vágytam rá, hogy végre ne nekem kelljen elkészíteni, saját magunknak. Zénóval sokat beszélgettünk róla, mielőtt elkészült: érezhető rajta egy jó értelemben vett távolság, elidegenedettség-érzet és egy torz hiba, ami a dalok egészére is szuperül rímel” – fogalmazott Jakab Péter.


A Jazzékiel április 11-én az Akvárium Klubban mutatja be az új, a korábbiaknál is sötétebb és borongósabb hangulatú negyedik nagylemezt. Az este másik fellépője a Black Bartók zenekar lesz, amely szintén új anyaggal érkezik (Facebook-eseményoldal). A Szép napok a Klinik gondozásában jelenik meg: a streamingszolgáltatók kínálatában március 19-től lesz elérhető, ezt követően pedig – a DraZe records jóvoltából – limitált példányszámú, exkluzív kivitelű vinylen is beszerezhető lesz.


halljuk tehát az új Jazzékiel-kiadvány első előhírnökét, íme a Nem fordulunk egymás felé:

Jazzékiel a Facebookon

fotó: Kósa Péter

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/03/04/dalpremier_jazzekiel_nem_fordulunk_egymas_fele
Dalpremier! Jazzékiel: Nem fordulunk egymás felé
süti beállítások módosítása