A Jazzékiel kimaradt dalokkal előlegezi meg újrabemutató turnéja zárókoncertjét

2019.08.26. 12:07, Gaines

holyshit1.JPG

Idén 10 éves a Jazzékiel Holy Shit című, stílusváltó albuma. A kerek évforduló alkalmából a Draze Records limitált, 150 darabos példányszámban ismét megjelentette a nagylemezt vinylen, újramaszterizálva, az eredeti bookletet megidéző, exkluzív kiállású kiadvány formájában. Az újrakiadás nálunk debütált, a zenekar tagjainak alapos kommentárjaival. Az újrabemutató koncertkörút utolsó, budapesti állomása szeptember 5-én a Dürer Kert szabadtéri színpadán lesz, a Recorder együttműködésével, és a zenekar egy kedvcsináló extra kis kiadványt adott ki most még előtte

A koncert apropójaként szolgáló vinyl újrakiadás mellé most a zenekar egy válogatást tett közzé azokból a felvételekből és jammelésekből, amiket a Holy Shit felvételei során rögzítettek a stúdióban, de dalok végül nem születtek belőlük. A hét dalos ötletbörze a lemez újrakeverése közben került elő a fiókból.

JAKAB PÉTER ITT MESÉLTE EL A JAZZÉKIEL ELSŐ TIZENÖT ÉVÉNEK KRÓNIKÁJÁT

"A Holy Shit felvételeikor nagyon szerencsés helyzetben volt a zenekar, mert rengeteg időt töltöttünk együtt" - mesélte Hegyi Áron. - "Gyakorlatilag folyamatosan zenéltünk, csak zenéről beszéltünk, azt hiszem, a talán már egészségesnek sem nevezhető fanatizmusunk mozgatta minden idegszálunkat. A törökbálinti P stúdióban a felvételek között, vagy amikor csak lehetett, a hangszerünkön lógtunk. Ezeket a pillanatokat rögzítette Fürge - gyakran a tudtunk nélkül. Éppen emiatt tartalmilag ezen a kis válogatáson hol stílusgyakorlatok, hol éppen alakulóban lévő, később aztán végül ki sem dolgozott örömzenélések hangjai hallhatók. Az akkori zenei érdeklődésünk azért mondhatjuk, hogy kihallható. Ezeknek a témáknak egyike sem a Holy Shitre, sem másik lemezre nem került fel a későbbiekben." 

A HOLY SHITET BEVÁLOGATTUK A 21. SZÁZAD LEGJOBB MAGYAR LEMEZEI KÖZÉ

A budapesti Draze Recordsnál eddig többek között olyan albumok jelentek meg, mint a Turbo, a Black Bartok, vagy a Dope Calypso lemezei. A főként hazai független zenére koncentráló kiadó legújabb kiadványából nem tervez utángyártást. Aki szeretne hozzájutni az albumhoz, az megteheti online a kiadó honlapján és a zenekar bandcamp oldalán, vagy keresse a fővárosi lemezboltokban és szeptember 5-én a Dürer kertben.


A turnézáró koncert vendége az egykori Heaven Street Seven basszusgitárosa, az azóta szólóprodukciójával színpadra álló Németh Róbert. Az esemény Facebook-eseményoldala ITT.


hallgassuk meg akkor a hét kimaradó-lemaradó számos, exkluzív bónuszanyagot:

A szeptember 5-ei koncert előzetese:

a Jazzékiel Facebook-oldala

a Draze Records honlapja

és néhány kép a Holy Shit jubileumi kiadványáról:

holyshit3.JPG

holyshit4.JPG

holyshit2.JPG

Címkék: jazzékiel
https://recorder.blog.hu/2019/08/26/a_jazzekiel_kimaradt_dalokkal_elolegezi_meg_ujrabemutato_turneja_zarokoncertjet
A Jazzékiel kimaradt dalokkal előlegezi meg újrabemutató turnéja zárókoncertjét
süti beállítások módosítása