Jön a Belle And Sebastian, dúskálhatunk a francia elektropopban, SZIN-sztárok – Koncert7

2020.03.02. 10:13, Gaines

belle_sebastian_a38_hajo_1.jpg

Hétfői napindító rovatunkban összeszedjük a közelmúlt legfontosabb koncertbejelentéseit, hogy véletlenül se maradjatok le semmi jó programról. Ezúttal: fülbemászó tweepop érzékeny lelkeknek, sötét szintipop és francia elektropop, floridai hardrock és fesztiválszezon-zárás.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál harmadik alkalommal szervez közös programot az Akvárium Klubbal: feltörekvő, francia elektropop-előadók lépnek majd színpadra ingyenes koncerten a What The France nevű este keretében. Érkezik Kid Francescoli, aki 2013-ban vált ismertté With Julia című debütalbumával hazájában, majd négy évvel később már nemzetközi fronton is felkeltette a figyelmet. Érkezik mellé Frédéric Rivière zenész-énekes-producer-DJ zenei projektje, az Anoraak, ami a 80-as évek szintipop hangzásvilágát porolja le a kedvünkért. És hozzájuk csatlakozik a KIZ: Alice Chiaverini és Marc Parodia duója a YouTube-on számos feldolgozásvideóval szereztek maguknak követőket, márciusban jelenik meg az első lemezük. What The France, 2020. április 9., Akvárium Klub, Facebook-esemény, további infók.

A kicsit komor, nagyon dögös szintipopot játszó kanadai TR/ST öt évvel ezelőtt a Recorder prezentálásában érkezett az aktuális magazin megjelenési partijára sztárvendégként. (Interjúnk.) Robert Alfons produkciója immár tíz éve taszítja teljes transzba, vagy emeli fel rave-be hajlóan élő közönségét. Legújabb lemeze, a The Destroyer dalai ezúttal is jéghideg, szinti vezérelte, sötét költemények, egy dobossal és egy billentyűssel kiegészülve mutatja majd be a coldwave-es, Los Angeles őrületét megzenésítő műsort. TR/ST, 2020. június 2., Dürer Kert, Facebook-esemény, jegyek itt kaphatók.

Azt már tudtuk, hogy június 4-én a 5 Seconds Of Summer ausztrál pop-rock formáció ad koncertet a Budapest Parkban. A szervezők most az előzenekarról is fellebbentették a fátylat: a 2003-ban, Baltimore külvárosának egyik középiskolájában alakult All Time Low kezdetben feldolgozásokat játszott, majd dallamos emo-pop csapattá alakultak. Debütalbumuk 2005-ben jelent meg, az érettségi után pedig már rendes kiadónál folytatták a pályájukat; legfrissebb lemezük idén áprilisban esedékes Wake Up, Sunshine címmel, erről fognak játszani az első magyarországi klubkoncertjükön. All Time Low, 2020. június 4., Budapest Park, Facebook-esemény, jegyek itt kaphatók.

Első magyarországi koncertjét adja június 23-án az A38-on a Belle And Sebastian. A Stuart Murdoch gitáros-énekes vezette skót indie zenekar (melynek másik alapítójával, Stevie Jacksonnal mi készítettük az első magyar nyelvű interjút) több mint huszonöt évvel ezelőtt tűnt fel Glasgow-ban, bájos, utánozhatatlanul fülbemászó, napsugaras tweepopja a folkos dalszerző-énekes hagyományból táplálkozva kalandozott a glamen át az elektropopig. A legutóbbi sorlemez, a Days Of The Bagnold Summer az együttes klasszikus hangzását képviseli, az állóhajó garantáltan tömve lesz érzékeny lelkületű rajongókkal. Belle And Sebastian, 2020. június 23., A38 Hajó, Facebook-esemény, jegyek itt kaphatók.

MINDEN, AMIT A BELLE AND SEBASTIANRÓL TUDNI KELL

Az Alter Bridge afféle hidat képez az altmetál és a posztgrunge között, de persze leginkább az egyik legnépszerűbb 21. századi hardrockzenekar. Három éve jártak már nálunk, akkor a Papp László Budapest Sportarénában pózoltak (nekünk is), ezúttal a Barba Negrában lépnek fel. A floridai kvartett 2004-es színre lépésük óta több mint 1,5 millió eladott lemezig és a 100 milliót is meghaladó letöltésig jutottak el, nem beszélve a londoni O2 Arénáig vagy a jelentős rockszínpadokig. Alter Bridge, 2020. július 1., Barba Negra Track, Facebook-esemény, jegyek mától kaphatók.

Fesztiválok:

Nemzetközi fellépőket jelentett be a SZIN, azaz a Szegedi Ifjúsági Napok, a fesztiválszezon amolyan záróbulija. Jason Derulo r’n’b énekes-dalszövegíró-táncost a színpad már ötéves korában beszippantotta, nem volt még tíz, mikor első dalát megírta, ma már a legnagyobb videómegosztón egy-egy dala a százmilliótól a másfél milliárd megtekintésig dicsekedhet. A Rudimental a Feel The Love című slágerrel robbant be, a brit drum’n’bass formáció azóta olyan énekesekkel készített felvételeket, mint Ella Eyre, Emeli Sandé, Jess Glynne vagy Macklemore; ezúttal DJ formációjukkal lépnek majd fel. Dub FX már visszatérő vendég Magyarországon, a világhírű utcai előadóművész számtalanszor elkápráztatta már hazai közönségét beatbox, baseline és ének/rap hangját loop és effect pedálokkral egymásra pakolva. A Russkaja pedig már gyakorlatilag ’házi zenekarként’ érkezik a SZIN-re. SZIN, 2020. augusztus 26-29., jegyek itt kaphatók.

https://recorder.blog.hu/2020/03/02/jon_a_belle_and_sebastian_duskalhatunk_a_francia_elektropopban_szin-sztarok_koncert7
Jön a Belle And Sebastian, dúskálhatunk a francia elektropopban, SZIN-sztárok – Koncert7
süti beállítások módosítása