Bernie Sanders miatt kirúgták a Public Enemy alapítóját

2020.03.02. 17:40, Gaines

flav.jpg

A politika miatt többé nem tagja a Public Enemynek az a Flavor Flav, aki immár több mint harmincöt éve meghatározó figurája volt a társadalomkritikus, politikailag aktív veterán hiphopformációnak.

A szakítás oka a következő: a demokrata párt előválasztási hajrájában Bernie Sanders szenátor egyik Los Angeles-i kampányrendezvényén a fellépők névsorában ott szerepelt a Public Enemy is. Flavor Flav azonban ehhez nem adta áldását: a gyűlésen valójában nem is a klasszikus Public Enemy vett volna (illetve vett is végül) részt, hanem a Public Enemy Radio nevű oldalhajtás, amelyben Chuck D vezetésével szerepel még DJ Lord, Jahi és az S1W tagjai. Mivel azonban az alapcsapat nevével reklámozták a rendezvényt, Flavor Flav az ügyvédjén és egy nyílt levélen keresztül kifogást emelt ez ellen, mondván, "Chuck D szabadon kinyilváníthat politikai állásfoglalást, de nem az egész Public Enemy nevében beszél", ő, mármint Flav, pedig nem támogatja hivatalosan Sanderst. Chuck D válaszul kifogásolta, hogy Flav nem hajlandó "jótékonyságból fellépni", és múlt hét pénteken még a sajtónyilatkozatában egy évet adott neki, hogy "összekapja magát", aztán ma bejelentette, hogy hivatalosan is megválnak Flavor Flavtól.

POLITIKUS HIPHOP RÉGEN ÉS MA

Flav a nyolcvanas évek óta meghatározó tagja a Public Enemynek, ott volt a csapat alapításánál, és élő fellépéseikhez mindig hozzátartozott hypemankedése. Nem ez az első összezördülése ugyanakkor Chuck D-vel: 2017-ben beperelte a rappertársát és a formáció menedzsereit kifizetetlen bevételek és szerzői jogok ügyében (a bíróság 2019-ben ejtette az ügyet egy késve beadott indítvány miatt), vasárnap pedig a Twitterén Chuck D úgy fogalmazott, hogy Flav rég kihúzta nála a gyufát, például azzal, hogy nem akarta támogatni Harry Belafonte egyik polgárjogi és esélyegyenlőségi szervezetét. A Flav kirúgását kihirdető közleményben egyúttal arról is szó esett, hogy a Public Enemy Radio áprilisban új lemezt tervez megjelentetni.

https://recorder.blog.hu/2020/03/02/bernie_sanders_miatt_kirugtak_a_public_enemy_alapitojat
Bernie Sanders miatt kirúgták a Public Enemy alapítóját
süti beállítások módosítása