Dalpremier! SeeN: Johnny, Julie and the Wolf

2020.02.12. 18:00, Gaines

seen4_band_photo.jpg

A SeeN zenekarral két éve találkozhattak legutóbb a Recorderen, az underground rock terepén mozgó kvintett akkor első klipjét hozta ki. A szabálytalanul működő zenekar azóta elkészült negyedik nagylemezével, amiről máris meg lehet hallgatni az első beharangozó dalt Jancsi és Juliska jól ismert történetének újragondolásával.

A SeeN több különböző, aktuális és már megszűnt hazai formáció (Napokon, Volkova Sisters, Grand Mexican Warlock, GázÁllat, stb.) tagjaiból összetevődő ötösfogat 2011 és 2016 között három nagylemezt adott ki, ebből az Intrigue And Love és a Shame And Disgrace premierje is itt volt a Recorderen. A negyedik LP jövő héten jelenik meg (szintén nálunk), és étvágygerjesztő gyanánt itt a pszichedéliával megfűszerezett Johnny, Julie and the Wolf.

Kolozsi Péter basszusgitáros így mesélt a lemez születéséről: "Megszakadt a szentbékkállai hagyomány, eltiltottak minket onnan, így 2015 óta nem készítettünk ott felvételt, és azt a 3 dalt, amit akkor írtunk, addig tartogattuk, amíg lejárt a szavatosságuk. Mindeközben összeraktam egy kis stúdiót, és adta magát, hogy ezzel az anyaggal ott dolgozzunk. Elengedtük tehát az elvonulós, együtt játszós, egyszerre felvevős metódust és teret engedtünk a modernebb lehetőségeknek. Tavaly nyár végén vettük fel a dobokat, gitárt, basszusgitárt. Ezután kezdtünk el az év vége felé az énekkel foglalkozni, és ezzel párhuzamosan Sándor Dani is nekilátott megfejteni a billentyűs szólamokat Londonban az ő házi stúdiójában. Én kevertem a lemezt Dani segítségével, vele folyamatosan egyeztetve, és ezután ő masterelt."

Kolozsi elmondása szerint az új lemezen "a szövegekkel sokkal könnyebb lesz azonosulni, hiszen a szerelem, szakítás, csalódás, bánat, düh tengelyen mozognak, ami valószínűleg sokaknak ismerős világ. Azt akartuk, hogy érthető legyen és ne valami zenekari belső poén, amin mi jókat röhögünk, más meg nem igazán tudja hova tenni. Persze a megszokott idétlenség tetten érhető több ponton is, például ebben a dalban, ami Jancsi, Juliska és a farkas képzelt szerelmi háromszögét meséli el."


lemezbemutató koncert is lesz, március 12-én, este 19-kor, a TRIP Hajón, a Deadly Mantis zenekar társaságban, Facebook-esemény

jöjjön tehát az új SeeN-lemez előfutára, jövő héten pedig figyeljétek az oldalt, mert jön a teljes album is:

SeeN a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_96.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/02/12/dalpremier_seen_johnny_julie_and_the_wolf
Dalpremier! SeeN: Johnny, Julie and the Wolf
süti beállítások módosítása