Salvador Dalí víziói, a születése előtt – SeeN-videópremier

2018.01.08. 17:00, RRRecorder

seen_dali_2.jpeg

A SeeN zenekar három lemezt is kiadott már, amiket az underground rock legjobbjai között szokás számon tartani. Ehhez képest most készült első klipjük – na de az olyan is, hogy ejha. Itt először látható.

A SeeN szerteágazó helyekről érkezett tagsága (most így sorolják magukat, hogy: Kolozsi Péter - ex-Second Reality, Ratkóczi Huba - ex-Cervantes, Somló Dániel - ex-Shamrock, Bodóczy Zoltán és Sándor Dániel - GázÁllat) 2011 és 2016 között három nagylemezt adott ki, ebből az Intrigue And Love és a Shame And Disgrace premierje is itt volt a Recorderen. A szabálytalanul működő zenekar utóbbi album készítéséről megmutatott már egy negyvenperces filmet (azt is itt nálunk), de rendes klipjük nem volt eddig. Ezek után nem lesz olyan meglepő, hogy ezt viszont az első, 2011-es A Matter Of Birth Or Death lemez egyik számához forgatták.

seen_dali_300.jpgAz alapötletet Kolozsi Péter zenekarvezető, basszusgitáros vázolta a Recordernek: “Több nyilatkozatunkban is szó esett már arról az alkotótáborról, ahol az eddigi három nagylemezünket rögzítettük. Mi öten, ha huzamosabb időt töltünk el együtt, akkor a mértéktelenségnek, elfojtásoknak-frusztrációknak, perverzióknak, általános mizantrópiának és alkotó vágynak egy olyan melegágya képződik, amiben rendszerint kicsíráznak mindenféle nehezen vagy egyáltalán nem emészthető furcsaságok. Az egyik emilyen tajtékos tábori napon talákozott Salvador Dalí, egy szoptató anya és a gyermeke, illetve két betyár a zenekarral. Mi ezt a találkozást elhittük, és most megmutatjuk nektek is!

Az ötletből úgy született videó, hogy az OverGround Productions és a Ten Years Before kiírt egy pályázatot, és ezt tartották megvalósításra érdemesnek. A rendező Seres Balázs volt, aki szintén mesélt a klipről: “A dal szövege és a klip koncepciója is Salvador Dalí születése előtti, anyaméhbeli vízióiból táplálkozik, szóval egy nem kicsit megborult történetet kellett ábrázolnunk. Sokat agyaltunk, hogyan hozzuk át ezt a már papíron is eléggé szürreális sztorit. Az eredeti ötletet megtoldottuk utólag a bridge alatt látható anyaméhes-játékbabás résszel, de tervezési fázisban még animált részeken is gondolkodtunk. Végül, miután már a jelmezek és a látvány is kezdett összeállni, pár alapvetéstől eltekintve hagytuk, hogy a forgatáson vigyen magával minket a hangulat. A srácok az első pillanattól élték a szerepüket, és amit felvettünk, egy ízig-vérig SeeN agymenés lett.”

Akkor tehát itt lehet meggyőződni arról, hogy ez nem túlzás:

 

A SeeN a Facebookon itt található.

 

Címkék: premier seen
https://recorder.blog.hu/2018/01/08/salvador_dali_vizioi_a_szuletese_elott_seen-videopremier
Salvador Dalí víziói, a születése előtt – SeeN-videópremier
süti beállítások módosítása