Csiszolatlan gyerekkórussal támadnak a puritánok

2020.01.30. 11:54, Gaines

thesenew_new.jpg

A két főre szűkült, de továbbra is ambiciózus These New Puritans alig egy éve hozta ki "legkommerszebb" albumát, és most máris egy majdnem húsz számos új albummal fejelik meg. Az elsőként közreadott előfutár alapján ezek a dalok nem lesznek túlpolitúrozva, és ez így is van jól.

A kommerszet azért tettük idézőjelbe a 2019-es Inside The Rose kapcsán, mert a Barnett-testvérek nem hazudtolják meg magukat, és még a populárisként felvezetett lemezen is egyedi hangszerelésű artpop-posztpunk-neoklasszikus szerzemények sorakoznak. A brit zenekar most bónusztartalommal kényezteti el a rajongóit, a frissen bejelentett, február 14-én megjelenő The Cut ugyanis valójában a tavalyi album párlemeze, egyrészt az akkori stúdiófelvételek során rögzített, de végül az albumra fel nem került anyagokból áll össze, másrészt remixeket és alternatív verziókat hallhatunk majd rajta.

"PERFEKCIONISTÁK VAGYUNK" – INTERJÚNK A THESE NEW PURITANSSZAL

Az elsőként közzétett beharangozó, The Mirage mindenesetre új dal (vagyis nekünk új, valójában Jack Barnett 16 éves korában szerezte), szabálytalan ritmusképletekre és vibrafonra hangszerelt kórusmű, amit gyerekkórussal énekeltettek fel. Barnették direkt nem a legkifinomultabb énektudású kórusokból válogattak, a hackney-i Rushmore Általános Iskola gyerekkórusa szerepel a dalban, viccesen meg is jegyezték, hogy a gyerekek biztos azt hitték, most jön a világhír és Hollywood, ők azonban nem szűrték meg az esetlegesen gyengébb hangokat, inkább a "valószerűségre és a tisztaságra mentek rá". Eredetileg még a szöveg is vadabb lett volna, olyan sértéseket akartak énekeltetni a gyerekekkel, hogy "Helló, ébren vagy? Létezel még egyáltalán? Szevasztok, yuppie-k, szevasztok, pöcsfejek!"

The Cut [2016-2019] című lemezhez a digitális verzió mellett limitált CD-n is hozzá lehet majd férni, kézzel tépett ruhaanyag-grafikával, amivel az Inside The Rose üzenetét akarták kifejezni: "A hasíték a ruhadarabon: brutalitás, törékenység, szépség, élet, születés, szex, halál. Nincs kikozmetikázva" – foglalta össze George Barnett.

Számlista és borító:

1. The Mirage
2. Infinity Vibraphones Orchestral Mirror
3. Beyond Black Suns [Scintii remix]
4. If I Were You [Love At The End of the Human Age]
5. Infinity Vibraphones Postlude
6. Angels Come Down
7. Anti-Gravity Piano Mirror
8. A-R-P Piano Mirror
9. Beyond Black Suns [Andrew Liles Ambient Mix]
10. New Fire
11. Sphinx In Pieces
12. Inside the Rose Orchestral Mirror 
13. Where the Trees Are On Fire [Maenad Veyl Remix]
14. Inside the Rose #MeToo mix [Andrew Liles]
15. Angels Brass Canon
16. Where the Trees Are on Fire Phone Note
17. Into the Trees [Ossian Brown Recomposition]
18. Intro Tape (Live 2019) Part 1
19. Intro Tape (Live 2019) Part 2

thesenew_cover.jpg

Címkék: these new puritans
https://recorder.blog.hu/2020/01/30/csiszolatlan_gyerekkorussal_tamadnak_a_puritanok
Csiszolatlan gyerekkórussal támadnak a puritánok
süti beállítások módosítása