Billie Eilish énekelheti az új James Bond-film főcímdalát?

2020.01.14. 12:55, Gaines

billieeilish.jpeg

A magyar mozikba április 9-én fog eljutni az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni, melyben Daniel Craig utoljára bújik a 007-es ügynök gúnyájába. Mindig nagy érdeklődés övezi, hogy az adott Bond-film betétdalát vajon melyik sztár fogja előadni, és most úgy tűnik, a széria 25. darabjához Billie Eilish kölcsönözheti a hangját. (Frissítés: immár hivatalos a bejelentés, Eilish a testvérével, Finneasszal közösen írta meg a betétdalt.)

Hivatalos bejelentés egyelőre még nem történt, először pletykaszinten merült fel a tavalyi lemezével világsztárrá vált énekes-dalszerző neve. A megbízhatónak számító Mi6-HQ nevű Bonddal foglalkozó blog szellőztette meg, hogy a forrásai szerint Eilish adja majd elő a Nincs idő meghalni főcímdalát. A rajongók ettől máris tűzbe-lázba jöttek, és kiderítették például, hogy a film rendezője, Cary Fukunaga követi Eilish-t az Instagramon, és jóformán csak a Bond-film stábtagjai szerepelnek a követettjei között. Egy fokkal meggyőzőbbnek tűnő jelet kaphattunk viszont magától Billie Eilishtől, aki legújabb Instasztorijában híres Bond-lányok fotóit rakta ki, köztük az új filmben szereplő Léa Seydoux-ét is.

billieeilish_bond.jpg

Ha beigazolódik a gyanúnk, akkor a 18 éves Billie Eilish lesz a legfiatalabb előadó, aki Bond-betétdalt rögzíthet. Az előző néhány filmhez is fiatal előadókat kértek fel: a 2015-ös Spectre - A Fantom visszatérben Sam Smith énekelte el a Writing's On The Wall című, később Oscarral jutalmazott dalt (a Radioheadtől pedig két dalt is visszadobtak), míg a Skyfall címadó dalát az akkor 24 éves Adele adta elő. Év elején derült fény rá, hogy a Nincs idő meghalni zenéjét Hans Zimmer szerzi, tavaly év végén kérték fel, hogy az utolsó pillanatban helyettesítse az eredeti komponistát, Dan Romert, aki kreatív nézetkülönbségek miatt távozott a projektből. A film az ötödik, és egyben utolsó Bond-felvonás Craig főszereplésével, a főgonoszt a Bohém rapszódia Freddie Mercuryja, Rami Malek alakítja.

https://recorder.blog.hu/2020/01/14/billie_eilish_enekelheti_az_uj_james_bond-film_focimdalat
Billie Eilish énekelheti az új James Bond-film főcímdalát?
süti beállítások módosítása