Magyarradar + klippremier – Fiúk: Ballada

2019.12.27. 13:00, Gaines

fiuk.jpg

A tavaly ősszel alakult, budapesti illetőségű, neo-soulos-hiphopos-r'n'b-s beütésű, slágeres indiepopot játszó Fiúk négy számmal a háta mögött jövőre tervezi megjelentetni első kislemezét, ennek előfutára a Ballada, melyhez lakótelepi, csipetnyi szürrealitással megfűszerezett videó is társul. A klip mellett a zenekar be is mutatkozik a Recorderen.

Mikor alakult: 2018 őszén alakultunk. Két számot félig megírtunk, amikor Levi csatlakozott a zenekarhoz egy hónap után, és vele kezdtük el a komolyabb munkát. Nagyjából fél évig csak próbáltunk, azt akartuk, hogy nagyot robbanjon az első számunk, ezért csak 2019 áprilisában jött ki a Félek, a debütáló dalunk. Az első buli pedig májusban volt a Neverlandben.

Hol alakult: Budapesten alakultunk, itt is élünk mindannyian.

Tagok, hangszerek: Bíró Bence ének, Kasó Máté basszusgitár, zongora, ének, Lengyel Levente gitár, Iványi Máté szaxofon, basszusgitár, vokál, Bánszki Botond dob.

Stílus: Igyekszünk beékelni magunkat az indiepop és az r’n’b közé, a mi zenénk kelet-európai keserűséggel kevert amerikai feeling-good.

Hatások: Sok helyről merítünk, de a fő inspiráció a mai amerikai r’n’b-ből jön. Nagyon szeretjük Anderson .Paak-ot és a hozzá hasonló hip-hop előadókat.

Kiadó: Nem vagyunk még szerződésben egyik kiadóval sem.

Történet: Nincs hosszú történetünk. Kicsivel több, mint egy éve próbálunk együtt, és csak áprilisban debütáltunk. Rengeteg minden történt azért velünk ebben az egy évben, megírtunk egy albumnyi dalt, játszottunk a VOLT fesztiválon, megkaptunk a Hangfoglaló program támogatását, és decemberben fellépünk az Akvárium nagyhallban a Follow the Flow előtt.

fiuk2.jpg

Megjelenések: Eddig négy számunk jelent meg, kettő videoklippel (a Félek és a Részegen táncolnék), egy live session Tamáska Gabival, a Művirág, és a Halk volt egy szövegvideóval. Decemberben megjelenik a Ballada single-ként, de része lesz az áprilisban megjelenő kislemezünknek is.

Küldetés: Szeretnénk közelebb hozni egymáshoz a magyar alter és pop világát. Sokaknak a „popzene” szitokszó, de úgy gondoljuk, hogy nincs azzal semmi probléma, ha sokan szeretnek egy dalt vagy zenekart.

Jövőkép: Szeretnénk Magyarország legmeghatározóbb zenekarai közé tartozni.

Mellékprojektek: Eleinte a zenekarból mindenkinek volt több projektje, másik zenekarok, session bulik, de mostanra már mindannyian csak ezzel a zenekarral foglalkozunk. Sok munkánk, energiánk, időnk és rengeteg pénzünk van már benne. Ezekből mindenkinek csak végleges mennyiségű van, amit mindannyian ebbe a bandába rakunk.

Szexepil: Mi

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nyár elején megnyertünk egy Öröm a zene fordulót Sopronban, és a fődíj egy fellépés volt a VOLT fesztiválon. Ez rögtön a második koncertünk volt a Neverland után (ha nem számítjuk a tehetségkutatót). Legutóbb pedig a Szabad a színpad tehetségkutatón nyertünk egy különdíjat. Elismerésnek a legjobb mindig az, amikor a saját bulikra sok ember eljön és énekli a dalainkat.

Legközelebbi koncert: December 28-án játszunk az Akváriumban a Follow the Flow vendégeként. Facebook-eseményoldal.


Balladához még ezt fűzte hozzá a zenekar: "Az előző dalokhoz képest a Balladával egy teljesen más arcunkat mutatjuk meg, mivel tartalmilag és zeneileg is egy sokkal mélyebb dologról van szó. Úgy gondoltuk, hogy ezt a hatást egy karácsony környéki premier tudja a legjobban erősíteni. A szöveget Bence édesanyja ihlette, akivel nagyon szoros volt a kapcsolata. Ehhez Szén Benjámin (rendező) és Pál Ákos (operatőr, vágó) egy abszurd lakótelepi flashbacket képzeltek el. Izgalmas volt velük dolgozni, ezúton is köszönjük a munkájukat."


és akkor lássuk a Fiúk harmadik klipdalát, a Balladát:

Fiúk a Facebookon

nyitókép: Szollár Zsófi

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_82.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/12/27/magyarradar_klippremier_fiuk_ballada
Magyarradar + klippremier – Fiúk: Ballada
süti beállítások módosítása