Jon Hopkins és Kelly Lee Owens közös dala pont olyan jó, ahogy elképzeltük

2019.12.09. 16:52, Gaines

jon-hopkins-and-kelly-lee-owens-photo-by-matthew-mumford_1.png

Az általunk is kimondottan szeretett elektronikuszenész-producer Jon Hopkins jókat szokott kollaborálni – hogy mást ne mondjunk, például Bat For Lashesszel –, és ezúttal az ápolónőből artpop-technoproducerré átvedlett Kelly Lee Owens társult be mellé egy kislemezdal erejéig.

Mindkét előadó viszonylag frissen jelentette meg legutóbbi lemezét, Kelly Lee Owens debütalbuma – csupa „szépen felépített, személyes, hatásos zene” – immár kétéves, míg Hopkins tavaly adta ki a Singularity ambient űrtechnóját. Első körben úgy volt, hogy a kollaborációjuk az ez utóbbi lemezen lévő Luminous Beings remixe lenne Owenstől, ám amikor Owens megmutatta az ötleteit, annyira megtetszett Hopkinsnak, hogy inkább új dalként, Luminous Space címmel tárták a közönség elé. A 90-es éveket idéző trance-be hajló szerzemény az áttetszően dreampopos vokállal még melodikusabb lett, mint a lemezen volt.

ITT A VILÁGVÉGE, DE MÉG VAN REMÉNY... JON HOPKINS KLIPJÉBEN

Owens gyönyörű felemelő vokált rögzített a dalhoz, és örömittas riffeket talált ki hozzá, ami felidézte bennem a kilencvenes évekbeli trance eufóriáját, amit annyira szerettem” – mesélte Hopkins sajtóközleményben a nosztalgikus számról, mely fizikai formátumban január 24-én lesz elérhető, digitálisan meg már most is. Kelly Lee Owens egyébként az utóbbi időben több előadóval is együttműködött: remixelte a New Yorkot St. Vincent Masseduction LP-jéről, és Björk Arisen My Senses című dalához is készített saját változatot. Ez meg az új kollab.

https://recorder.blog.hu/2019/12/09/jon_hopkins_es_kelly_lee_owens_kozos_dala_pont_olyan_jo_ahogy_elkepzeltuk
Jon Hopkins és Kelly Lee Owens közös dala pont olyan jó, ahogy elképzeltük
süti beállítások módosítása