Dalpremier! Papaver: Comforting Noises

2019.11.29. 09:00, Gaines

papaver_fb_profile_1.png

A 2019-es év komoly változásokat hozott Szendrey-Nagy Olivér zenekara, a Papaver Cousins életében: az akusztikus folkduóként indult, tavaly klasszikus értelemben vett rocklemezt (Bad Writing) szállító zenekar idén szeptembertől már Nagy Barnabás nélkül, Papaver néven folytatódik tovább. Az új felállás első kislemezdala itt hallgatható meg először. Premier!

Mielőtt rátérnék az új dalra, megkérdeztük Szendrey-Nagy Olivért, pontosan hogy is ment végbe a változás, feloszlott-e az eredeti duó, és ez egy új szólóprojekt-e, vagy az előző formáció egyenes folytatása. "Nem biztos, hogy szólónak nevezném ezt. Nagyon fontos az, amit a csapat többi tagja tett hozzá ehhez a dalhoz. Nélkülük nem lenne ilyen. Nekem egyértelmű volt, hogy a Papavert viszem tovább, mert eddig is én voltam a projekt fő dalszerzője, és sokkal inkább egy zenekari változás ez, mint feloszlás. Egész egyszerűen az én szellemiségemhez kötődik a Papaver és kötődött a Papaver Cousins is, ilyen értelemben ez akkor tud feloszlani, ha én úgy döntök, hogy abbahagyom." Az új számban Hegyi Zoltán (moog) és Klausz Ádám (dobok) közreműködött, a felvétel a Studio Einzban zajlott Szendrey-Nagy és Hegyi mellett Kálmán András és Koroknay András produceri részvételével, a keverés szintén a két András végezte, a mastering pedig Kevin Tuffy munkája a londoni Alchemy Mastering.részéről.

papaver_comforting_noises_1440.jpgComforting Noises címet viselő, három perces szerzemény széles ívet jár be a finom elektronikától és zongoraszólamtól teljes zenekaros kitárulkozásig, majd ismételt összehúzódásig, a címben megidézett otthonosságot, intimitást fojtott feszültséggel telítve. A Papaver énekes-dalszerzője szerint "nem biztos, hogy érdemes túl sokat beszélni egy dalról, főleg ha az egyik fő üzenete az, hogy we are nothing. Nem akarom elvenni annak a lehetőségét, hogy bárki azt gondoljon róla, amit csak akar." A következő időszakban a Papaver új single-öket fog megjelentetni. "Nagyon élvezem, hogy egyszerre nem egy teljes lemeznyi anyaggal foglalkozom, hanem csak egy-egy dallal. Bár van szervezőelv, ami mentén elkezdtünk dolgozni, mégis a dalokat külön kezelem egymástól és szeretném, hogy mindegyiknek meglegyen a tere, hogy arra menjen, amerre akar. Az valószínű, hogy másként fogom használni a gitárt mint eddig. Igazából csak szeretném élvezni, hogy van lehetőségem szó szerint játszani azzal, hogy hogyan építünk fel dolgokat."

jöjjön akkor a Papaver első kislemeze, a Comforting Noises:

a szám az összes streaming-oldalon

Papaver a Facebookon

lemezborító: Vajda Réka

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/11/29/dalpremier_papaver_comforting_noises
Dalpremier! Papaver: Comforting Noises
süti beállítások módosítása