Jövő nyáron újra Budapesten lép fel a Deftones

2019.11.08. 10:40, Gaines

deftonespromo_full.jpg

A sacramentói zenekar 2020. június 3-án érkezik a Budapest Parkba, a tervek szerint vadonatúj anyaggal. A Deftones 2011-ben fellépett ugyan a Szigeten, de önálló koncerttel 13 évvel ezelőtt, 2006-ban fordultak meg nálunk.

A Deftones azon ritka nu metal zenekarok egyike (vagy talán az egyetlen?), amelynek sikerült átvészelni a tiszavirág népszerűségű műfaj leáldozását, és három évtizedes fennállása alatt nemhogy nem tűntek el, vagy csináltak bohócot magukból, hanem töretlen színvonalban szállították lemezeiket az 1995-ös Adrenaline debüttől az áttörést meghozó Around The Furön és a 2000-es magnum opusukon, a Grammyt is érdemlő White Ponyn át egészen a három évvel ezelőtti Gore LP-ig. A zenekar még  eredeti basszusgitárosuk, a tragikus autóbalesetet szenvedő, majd később elhunyt Chi Cheng elvesztését is átvészelték. Sikerük titka, hogy nem szorítják magukat egy műfaj keretei közé, bátran vonják be a shoegaze-t, a pszichedéliát, az altrockos hatásokat a metáljukba.

TÉRDZOKNIS KITARTÁS - A DEFTONES KARRIERJÉNEK ÁTTEKINTÉSE

Az 1988-ban alakult Deftones turnézott már Ozzy Osbourne-nal, a Metallicával és a Linkin Parkkal is, legnagyobb sikerdalaik a My Own Summer (Shove It), a Be Quiet and Drive (Far Away) és az Elite. A frontember, Chico Moreno egy interjúban pedig nemrég azt nyilatkozta, hogy több mint egy éve dolgoznak az új lemezen, de azt ígérte, csak 2020-ig kell várnia a rajongóknak. „Nem azt csináljuk, hogy bezárjuk magunkat a négy fal közé addig, amíg kész nem vagyunk – mi inkább azok a típusok vagyunk, akik élvezik, ha van idejük ezzel foglalkozni. Egy nagyon király folyamat ez, összejövünk, dolgozunk pár hétig, még ha csak zajok is születnek belőle, új ötletekkel állunk elő. Aztán mindenki hazamegy, és legközelebb már úgy jön vissza, hogy kicsit továbbgondolta.”

A jövő nyári Budapest Parkos koncertre hétfőn indul a jegyértékesítés, íme a Facebook-eseményoldal.

 

 

https://recorder.blog.hu/2019/11/08/jovo_nyaron_ujra_budapesten_lep_fel_a_deftones
Jövő nyáron újra Budapesten lép fel a Deftones
süti beállítások módosítása