Itt a Hangfoglaló Program – Felmérés készül a hazai előadók zenei képzettségéről

2019.11.07. 12:00, trecorder

rec077_zenei_kepzettseg_illusztracio.jpg
Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Innovációs Alprogramja újabb kutatást indított, ezúttal a zenészek és a zeneiparral foglalkozók zenei képzettségéről. Az előadók jól-létéről, az ingyenes városi
rendezvényekről és a magyarországi próbateremhelyzetről készült eddigi kutatások sorát folytatja ez a felmérés is. 

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program a hazai könnyűzenei élet szereplői számára immár ötödik éve nyújt támogatást a piac fejlődése és bővítése érdekében. Ehhez elengedhetetlenül szükséges a lehető legszélesebben értelmezett magyar könnyűzenei piac valamennyi szegmensének az ismerete. Részben ezt a célt szolgálja a Hangfoglaló Program Innovációs Alprogramja, amelynek keretében az elmúlt években is több kutatás született: többek között a magyar lakosság zenei tudásáról és zenefogyasztását is.

Jelen kutatásnak az alapja két másik felmérés, amely a tavalyi évben készült. Az első a magyarországi próbatermek helyzetét vizsgálta, a második pedig egy általános, a hazai lakosság zenei tudásáról szóló omnibus kutatás volt. Így érkezett a tematika a harmadik, jelenlegi lépcsőjéhez, amely során a zenészek zenei képzettségének felmérése a cél.

„Az eredmények ismeretében reményeim szerint előbbre léphetünk a könnyűzenei oktatás fejlesztése terén. Mert talán meg tudjuk mutatni, hogy itt egy tanulni vágyó szakma, aminek jelenleg nagyon hiányosak a képzési lehetőségei. De persze sok minden függ a kutatás eredményeitől.” – tette hozzá Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program vezetője.

A kutatást a Winwinwin Kutató és Tanácsadó Kft. végzi. A kérdőív anonim, november 15-én 0 óráig itt kitölthető.

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2019/11/07/itt_a_hangfoglalo_program_felmeres_keszul_a_hazai_eloadok_zenei_kepzettsegerol
Itt a Hangfoglaló Program – Felmérés készül a hazai előadók zenei képzettségéről
süti beállítások módosítása