Kijött George Michael első posztumusz dala

2019.11.06. 17:53, Gaines

georgemichael.jpg

A 2016 decemberében elhunyt sztár slágerei képezik egy új karácsonyi film kísérőzenéjét, és a betétdalok között napvilágot látott egy eddig kiadatlan George Michael-szerzemény is.

A héten kerül a magyar mozikba  Múlt karácsony című romantikus dráma a Trónok harcás Emilia Clarke-kal és a Kőgazdag ázsiaiak-beli Henry Goldinggal a főszerepben. A film angol címe eleve árulkodó, Last Christmas, fejben már dúdoljuk is tovább, nem véletlenül: a Wham! és George Michael szólódalai csendülnek fel az ünnepi romantikázás alatt, a Faith-től a Freedom ’90-en át a Wake Me Up Before You Go-Go-ig. A This Is How (We Want You To Get High) azonban korábban még sosem volt hallható: a slágeres hangszerelésű, szövegében nehezebb témákat fejtegető popdalt George Michael 2012-ben szerezte James Jackmannel – a dalszöveg 100%-ban a sajátja –, és 2015-ben, az utolsó stúdiózásakor rögzítette Londonban.

GEORGE MICHAEL LEGJOBB DALAI ÉS FELDOLGOZÁSAI

Az elmúlt években több posztumusz kiadvány is megjelent a közelmúltban elvesztett könnyűzenei nagyságoktól, például Prince-től, Leonard Cohentől és David Bowie-tól. George Michaeltől mostanáig csak a Fantasy című 1990-es számának Nile Rodgers-féle átdolgozása került elő, amire a sztár még halála előtt kérte fel a Chic alapítóját. A This Is How (We Want You To Get High) a Múlt karácsony filmzenealbumán fog szerepelni, és a BBC Radio 2-n debütált.

Címkék: dal george michael
https://recorder.blog.hu/2019/11/06/kijott_george_michael_elso_posztumusz_dala
Kijött George Michael első posztumusz dala
süti beállítások módosítása