Júniusban visszatér Budapestre Nick Cave

2019.10.18. 11:00, Gaines

nick_cave_by_jason_williamson.jpg

A Nick Cave & The Bad Seeds jövő tavasszal európai turnéra indul, melynek keretében 2020. június 2-án a Papp László Budapest Sportarénában fognak fellépni.

A tizenkilenc országot érintő, harminckét állomásos turné második felében, Bécs és Belgrád közé ékelve tér majd vissza Nick Cave zenekarával a Sportarénába, ahol bő egy éve, 2018 júniusában katartikus erejű koncertet adtak. Akkor a Skeleton Tree lemezzel turnéztak, most pedig vélhetőleg már a tizenhetedik stúdióalbum, a Ghosteen zenei anyaga is terítéken lesz, amely október elején debütált a YouTube-on. A visszafojtott hangszerelésű, szinte ambientes számokat hallgatva azon se lepődtünk volna meg, ha csendesülős koncertturnét szerveznek rá, valami olyasmit, mint az 1997-es Erkel Színházas fellépései voltak. Vagy a Conversations with Nick Cave címmel ellátott turnéján, amelyen egy szál zongorával áll ki a színpadra, a koncert alatt válaszol a közönség kérdéseire. A Sportarénából ítélve marad a megszokott felállás; ám mint a legutóbbi hazai koncerten láthattuk, a lassabb tempójú, meditatívabb számok is remekül érvényesülnek élőben az apostoli megőrülések és crescendók közepette.

nc_facebook_event_bud.jpg

Az ausztrál énekes csapatával még a fent említetteknél is többször járt hazánkban, például kétszer fordult meg a Petőfi Csarnokban (1994-ben és 2008-ban), illetve kétszer lépett fel a Szigeten is (2005-ben és 2013-ban), így most egy újabb fővárosi helyszínnel duplázhat. (És remélhetőleg ezúttal nem szerveződik ugyanerre az estére egy másik, hasonló közönséget vonzó koncert, mint tavaly a Queens Of The Stone Age első önálló hazai bulija).

EZT GONDOLTUK ELSŐ HALLGATÁSKOR NICK CAVE ÚJ LEMEZÉRŐL

A 2020-as turné koncertjeire október 25-én, helyi idő szerint délelőtt 10-kor indul meg a jegyeladás Nick Cave honlapján. A pesti koncert szervezője a Concerto Music, a jegyeket itthon a Ticketportal árulja majd, szintén október 25-én 10 órától.

Facebook-eseményoldal

és az új lemez, melynek dalait élőben is hallhatjuk majd:

https://recorder.blog.hu/2019/10/18/jovo_juniusban_visszater_budapestre_nick_cave
Júniusban visszatér Budapestre Nick Cave
süti beállítások módosítása