A National énekese szólókirándulásra adja a fejét

2019.10.18. 16:13, Gaines

berninger_booker.png

Az idén új albumukkal többek között a Szigetet is megjárt National borízű baritonon búgó frontembere, Matt Berninger tegnap közzétett egy duettet Phoebe Bridgersszel, ma pedig bejelentette, hogy suttyomban felvette első szólólemezét, ráadásul egy igazi soullegenda produceri bábáskodásával.

Kezdjük a hír első felével: a Walking On A String címet viselő duett filmes felkérésre készült, a Between Two Ferns című szkeccsek alkotói – melyekben Zack Galifianakis egy ál-talkshow szerencsétlen és bunkó műsorvezetőjeként interjúvol meg rendkívül kínosan olyan hírességeket, mint Bruce Willis, Natalie Portman, Justin Bieber vagy épp Barack Obama – egész estés filmmé bővítették a koncepciójukat, melynek egyik jelenetében Berninger és az énekes-gitáros-dalszerző Bridgers egy bárzenekar élén duettezett. A melankolikus-countrys számot Berninger, felesége és alkotótársa, Carin Besser, valamint Mike Brewer szerezték.

A THE NATIONAL PÁLYÁJÁT ÓRIÁSCIKKBEN TEKINTETTÜK ÁT

Hogy ez a dal rajta lesz-e Berninger első szólólemezén, az egyelőre kérdés, viszont kicsit előreszaladtunk, mert az igazi hír az, hogy jön Berninger első szólólemeze. A Serpentine Prison produceri munkáit nem más látta el, mint a multiinstrumentalista Booker T. Jones, a legendás Stax kiadó házi zeneszerzője, a memphisi soul egyik legfontosabb figurája. Jones saját zenekarával, a Booker T. & The M.G.’s-szel végigdolgozta a 60-as, 70-es éveket, az ő Hammondozásával vált világhírű bluesdallá a Green Onions, producerként és előadóként pedig dolgozott Bill Withersszel, Neil Younggal, Willie Nelsonnal és a The Rootsszal is. Berninger azért kérte fel őt a közös munkára, mert olyasvalakit keresett, aki legalább húsz vendégzenészt képes terelgetni a stúdióban, és mert Willie Nelson 1978-as, Stardust című, örökzöldeket fedolgozó lemezének hangulatát szerette volna megteremteni maga számára. „Gyerekkoromban apámnak kábé öt lemeze volt: emlékszem Judy Collinsra, Roberta Flackre, Waylon Jenningsre, valamint a Stardustra” – idézte fel Berninger, aki még 2013-ban ismerte meg Booker T. Jonest, amikor a zenész-dalszerző remek The Road To Memphis című lemezén vendégszerepelt egy másik isteni Jonesszal, Sharonnal együtt. Alább megmutatjuk a Stardust címadó dalát; Representing Memphist; és a Walking On A Stringet – meglátjuk, melyikhez fog inkább hasonlítani műfajilag a szólóanyag, és mennyire fog eltérni a National stílusától, a magunk részéről kíváncsiak lennénk, mit hoz ki egy r&b/soul körítés Berninger énekéből.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

greengloves777 (@greengloves777) által megosztott bejegyzés,

https://recorder.blog.hu/2019/10/18/a_national_enekese_szolokirandulasra_adja_a_fejet
A National énekese szólókirándulásra adja a fejét
süti beállítások módosítása