Klippremier! Lili de L’ile: Secret

2019.10.05. 11:00, Gaines

lili.jpg

A Lili de L’ile néven alkotó Péterffy Lili 2010 óta mozog a zeneipar körül, több zenekart (Battery Band, Egy Másik Zenekar, NB), tehetségkutatót és zenés tévéműsort megjárt, és nálunk is (vendég)szerepelt már egy 360 fokos interaktív klipben. Ezúttal második saját szerzeménye, az elektropopos Secret debütál táncos videó kíséretében. Premier!

Az első saját dal még tavaly áprilisban látott napvilágot Kicsilány címmel, az új szám két éve született. „A dal témája hihetetlen módon a szerelem, de annak egy olyan verziója, amikor két embernek már foglalt a szíve és a keze, de mégis felgyullad köztük a szenvedély, de ezt saját maguk és egymás előtt is minden erejükkel igyekeznek titokban tartani és tagadni, nem sok sikerrel. Mantra jelleggel kántálódnak a versszakok újra és újra, pont, ahogy az ember próbál magának bemagyarázni dolgokat, elhitetni magával valamit, ami egy kellemes, kényelmesebb hazugság” – meséli az előadó-dalszerző.

A dalhoz táncos klip is készült, melyet két gyerekkori táncostársával, Gáldi Dorottyával és Guzmics Petrával koreografáltak meg, és a mozgásokat ők is adják elő. A videó ötletét egy különleges élethelyzet szülte, átadjuk a szót ismét a főszereplőnek: „Nyáron szereztem tudomást spirituális úton egy magzatkori traumámról, ikervesztés ért. Ez is eddig egy "titok" volt számomra, azért választottam a dalhoz a történetet. Ebben a klipben ezt a hiányt dolgoztam fel azáltal, hogy beleszőttem a klipbéli életembe, hogy találkozom újra az ikreimmel annak ellenére, hogy egyedül indultam el az életbe és egyedül is lesz majd vége.” Ez az első Lili de L’ile-klip, Gilányi Fanni rendezte, Simó Marcell volt az operatőr, „16 fős stáb dolgozott a klipen, kb. 30 óra alatt vettük fel a kedvenc titkos budapesti épületemben. Csodálatos, kreatív, embert próbáló és hihetetlenül kitartó közös munka volt mindenki részéről.” Magát a dalt Kocsis Bence hangszerelte, a gitárszóló Bécsy Bence érdeme, a keverést Zwickl Ábel végezte, a master pedig Kiss Barna keze munkája.

Lili de L’ile a jövőben folytatni szeretné saját dalai megosztását, tervei között szerepel egy verses-zenés hangos EP is, melyhez vizuális élmény is társul majd. Ami pedig az új művésznév felvételét, annak viszonylag egyszerű és könnyen kitalálható oka van: „Szeretem a Péterffy nevet, de folyton összekeverik Péterfy Boriéval (és már annyiszor "leBoriztak", hogy szinte hallgatok rá) , vagy a rokonának hisznek (mely sajnos nem vagyok), így a jövőben  Lili de L'ile néven fogom kihozni alkotásaimat. A név még 2013-ból ered, amikor egy műsor miatt el akartam rejteni a Facebook profilom. Franciául kezdtem tanulni akkoriban, így ezen a nyelven fogalmatam meg, hogy "Lili (vagyok) a szigetről". Ennek több jelentése is van. Az egyik "szülőföldemre" utal, ugyanis Csepel szigetén nőttem fel. A másik jelentését pedig egy volt osztálytársamtól vettem, aki egyszer egy iskolai játékban egy elzárt, nehezen megközelíthető, titkos, teljesen más világot, de csodákat rejtő sziget képéhez hasonlított engem, amivel nagyon tudtam azonosulni.”

lássuk tehát a Secret neonfényes-Gellért hegyes videóját:

Lili de L’ile a Facebookon

fotó: Tücsök György

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_50.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/05/klippremier_lili_de_l_ile_secret
Klippremier! Lili de L’ile: Secret
süti beállítások módosítása