360°-os klippremier! Baracskay Rita feat. Péterffy Lili: Ne ébressz fel

2018.10.18. 18:00, Gaines

rita_borito_2.jpg

Baracskay Rita és Péterffy Lili párosával tavaly találkozhattatok a Recorderen az öttagú NB hiphopegyüttes belső nézetes, bulizós-vízimentős klipjénél. Akkor a szaxofonos Baracskay Rita volt a vendég, most viszont ő a főszereplő a Ne ébressz fel 360 fokban forgatható interaktív klipben.

rita-cover.jpgA Ne ébressz fel egyik legizgalmasabb tényezője, hogy a szaxofon egyenrangú szerepet kapott az énekkel. A projekt megálmodója, Rita így nyilatkozott a Recordernek: „Frontember világban élünk, ezért nagyon szeretném, ha kicsit előtérbe kerülnének a hangszeresek is. Ebben a felállásban ugyanannyira hangsúlyos a szaxofon, mint az ének, és én erre nagyon büszke vagyok.” A dal zenei alapját William Birckhead amerikai zenész-producer írta, aki egyben Jennifer Lopez basszusgitárosa; az általa kitalált ötleten Újvári Péterrel kezdtek el dolgozni, végül csatlakozott Péterffy Lili az énekhangjával. „Lili mellett elég nehéz elmenni, nagyon energikus és üdítő egyéniség. Már ez is elég indok lehet a közös munkára, de emellett még nagyon dögös, mély orgánuma van, ami szerintem jól illeszkedik ebbe a zenébe. A legjobb döntés volt, hogy őt kerestem meg.”

A dalhoz készült VR-klip Scrabo Shepherd rendező munkája, ő sem először fordul meg a Recorder hasábjain, az angol-magyar I’m With The Monkey zenekar szakítós klipjében digitális torzításokkal érzékeltette a szakítással járó érzelmi viharokat, ami olyan jól sikerült, hogy beválogattuk 2017 legjobb videói közé. A Ne ébressz fel klipjéről ezt mesélte: „Rita egy stúdióban készült videót szeretett volna a zenéhez, így a kettőt összefonva forgattuk le az alapanyagot. A nézőt és a szereplőket körbevevő geometrikus elemeket úgy terveztem meg, hogy a formavilág tükrözze a zene szúrós hangulatát, passzoljon a kiegészítőkhöz, a villogó neon modellek és designváltások pedig a beat-et és a zenei elemeket erősítsék”.

A TATABÁNYAI VOLUMEN IS KÉSZÍTETT PÁR ÉVE 360 FOKBAN NÉZELŐDŐS KLIPET


Baracskay Rita friss szólóprojektjén túlmenően számos egyéb produkcióban is részt vett: a DSP Szenvedély és Mirelit Pizza című felvételein vokálozott, a nashville-i Abbe Lewis énekesnő lemezével, illetve Bottah Rankin regaetton nagykövettel is koncertezett; aktív projektjei közé tartozik a WatchMe, az Audiopoéta, valamint az R’n’B Allstars. Íródnak az új trackek, de biztosan nem lesz gyár és a saját tempónkban fogunk beleadni apait-anyait” – mondta a szaxofonos jövőbeli terveiről.


Jöjjön tehát a mozgatható, bebarangolható, szaxofonost és festett arcú gladiátorokat egyaránt felvonultató Ne ébressz fel:

https://recorder.blog.hu/2018/10/18/360_-os_klippremier_baracskay_rita_feat_peterffy_lili_ne_ebressz_fel
360°-os klippremier! Baracskay Rita feat. Péterffy Lili: Ne ébressz fel
süti beállítások módosítása