Klippremier! Turbo: Túl a fényeken

2019.09.19. 17:00, Gaines

turbo_tulafenyeken_2019.png

A tízéves Turbo három nagylemez után 2015-ben úgy döntött, hogy egy időre visszavonul, elbúcsúzik a közönségétől és az aktív zenéléstől. A formáció karácsonyi ajándékként akkor még kiadott egy akusztikus albumot, majd 2016 év végén egy háromszámos videóanyagot, ám azóta nagyságrendileg évi 1,6 koncertet adtak, és slussz. Mostanáig: jön ugyanis az új nagylemez, és az első dalhoz egyből videó is készült, melynek premierjére a Recorderen kerül sor.

A lemezről tehát ez az első kedvcsináló felvétel; ami mindenképp nagy újdonság, hogy az eddigiektől eltérően magyar nyelvű dalok születtek, mellé viszont maradt a kemény rockhangzás, látványban pedig fraktálos-kaleidoszkopikus mintákkal és festett zenekartagokkal kelhetünk útra.

A dalról és a videóról Vigh Dávid, a Turbo gitárosa, egyben a klip készítője mesélt nekünk. „A dal egy asztrális utazásról, egy tudati ébredésről szól, ezt a misztikus eksztázist próbáltam megfogni képekben. A Global Illumination csapattal hosszú évek óta készítünk pszichedelikus vizuálokat, ezért csak ki kellett nyitnom a megfelelő fiókot, és elővenni az animációkat… na jó, azért nem maguktól másztak a tájmlájnra… :) A testfestéseket Jakócs Dorka álmodta ránk. Egy mood videó készült, ami nem videoklip, de több mint egy állókép a YouTube-on. Igazából szöveges videót terveztünk, de pont a szöveget hagytuk le a végső verzióról. Ez az első magyar nyelvű zúzós dal, amit megosztunk a közönséggel, ezért jujj, nagyon izgulunk!!

LEMEZTÁSKA JERÓVAL, A TURBO BASSZUSGITÁROSÁVAL

 

a Turbo lemezbemutató koncertje október 18-án lesz az A38 Hajón, vendég az ék zenekar. Facebook-esemény.

és akkor lássuk Túl a fényeken klipjét, ami nem is klip, hanem inkább trip, a jóféle fajtából:

a zenekar Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_1.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2019/09/19/klippremier_turbo_tul_a_fenyeken
Klippremier! Turbo: Túl a fényeken
süti beállítások módosítása