Batmanből sorozatgyilkos – Klippremier! Imre Fia Imre: Köpködő

2019.09.19. 13:00, Gaines

imrefiaimre.png

Az Imre Fia Imre (IFI) zenekar hivatalos meghatározása szerint „az ezredfordulós modern rock újragondolása rengeteg elektronikával és alternatív zenei megoldásokkal”, sokoldalú bemutatkozó nagylemezük pedig valóban erről tanúskodott. Most új klipdallal jelentkeznek, melyből megtudhatjuk, hogy még a sorozagyilkosoknak is el kell végezniük a házimunkát, sőt.

A György Imre énekes-gitáros magánakciójaként indult, majd hálószobaprojektből koncertképes zenekarrá érlelt formáció 2018 tavaszán adta ki A nálad hatalmasabb dolgok című nagylemezét, Matchbox című dalukhoz készítettek videót is. Az új dal, a raprockos beütésű Köpködőarról az állapotról mesél, amikor végtelen haragot érzel valaki iránt, de még magadnak se vallod be.” A zenekar így folytatja: „Lehet, hogy csak egy pillanatra, de egyszer mindenki átesik ezek az életben. És mivel azt akarod hinni magadról, hogy jó ember vagy, általában magaddal sem beszéled ezt meg, nemhogy mással. A takarítás azt szimbolizálja, ahogy próbálunk rendet rakni magunkban, megszabadulni ettől az érzéstől, aztán persze mindig kiesik egy csontváz a szekrényből.

Szó szerint, csak a klipben a csontvázon még rajta van a hús is: a Zsótér Indi Dániel rendezte videó a Dexter főcímének reggeli készülődős montázsa előtt tiszteleg, épp csak ez a reggel egy gyilkosság másnapja, és főhősünknek a fogselymezés mellett el kell takarítania a véres nyomokat, a padlóra rajzolt pentagrammát, na meg a hullát, ugye. Jó nagy macera. György Imre így mesélt a klip születéséről: „Az egész klipötlet úgy indult, hogy – mint minden átlag, középosztálybeli férfi – szerettem volna egyszer az életben Batmannek öltözni. Maszkban próbáltam volna megborotválkozni a tükör előtt, Batman-ruhában, popcornnal a kezemben néztem volna Heath Ledgerre. Aztán Indi felvilágosított, hogy ha megjelenne a Denevérember a videónkban, megvan rá az esély, hogy a DC olyan pert akasztana a nyakunkba, hogy az ükunokám is zaciba adhatná a kedvenc Batman-képregényét, hogy fizesse a bírságot.

ka_lva_ria.jpg

Elengedve az eredeti koncepciót, a rendező javaslatára aztán egy sorozatgyilkos lett a klip főszereplője, a drámai videó témája pedig az, amit vélhetően minden Dexter-részből kivágnak: ahogy a gyilkos a vérontást követően akkurátusan feltakarít. Valószínűleg rohadt unalmas nézni egy csávót, aki takarít, így a sorozatokban/filmekben mindig csak arra marad idő, hogy a főhős látványosan dobálja ki a hajójából a gondosan becsomagolt testrészeket. Hát mi próbáltuk érdekesen bemutatni a piszkos munkát, a rendkívül szép operatőri munkának köszönhetően – ami Dimeth Balázs keze munkáját dicséri – azt hiszem, ez sikerült is. Bár én szerettem volna kicsit több vért, de már így is gyanúsan fogytak az angol legénybúcsúsok a környékről.”


az Imre Fia Imre legközelebb október 4-én lép színpadra Székesfehérváron a Nyolcas Műhelyben (Facebook-esemény), másnap pedig Esztergomban a Kaleidoszkóp Házban (Facebook-esemény), mindkét helyen a Royal Freak Out társaságában. Budapesten december 28-án, a Szimplában lesznek élőben láthatók.


és akkor lássuk a tisztaságmániás sorozatgyilkos reggeli rutinját:

a zenekar Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/09/19/klippremier_imre_fia_imre_kopkodo
Batmanből sorozatgyilkos – Klippremier! Imre Fia Imre: Köpködő
süti beállítások módosítása