Itt a Hangfoglaló Program – Szeptemberben is hangos a HOTS!

2019.09.10. 08:00, Recorder.hu

hots_cover_b.jpg
Három fontos szakmai rendezvényen képviseli Magyarországot szeptemberben a HOTS: magyar zenekaroktól lesz hangos a Zandari Festa, a Waves Vienna és a Reeperbahn Festival.

A Zandari Festa teljes line upjának bejelentését követően már biztos, hogy a Mary Popkids, a Gébert-Ulbert Project, a Fran Palermo és a Bohemian Betyars képviseli Magyarországot a szeptember végi szöuli showcase fesztiválon.

A bejelentés azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes hazai zenei exportiroda több éves partneri kapcsolatának eredményeképp idén először kapott meghívást négy magyar produkció a a dél-koreai fesztiválra. A HOTS és a Zandari Festa már három éve dolgozik szoros együttműködésben. A két ország idén 30 éve vette fel a diplomáciai kapcsolatot, emiatt kiemelt figyelmet kapnak a rendezvényen a magyar produkciók a Koreai Magyar Nagykövetség támogatása mellett.

Az ázsiai turnéja részeként Szöulba visszatérő Bohemian Betyars már másodjára lép fel a fesztiválon – eddig hasonlóképp duplázni csak Jónás Verának sikerült. Az, hogy egy ekkora jelentőségű, meghatározó rendezvény újra elhívja az előadókat, jól mutatja azt a pozíciót, amit az elmúlt években sikerült elérni. Az ázsiai piacon való megjelenés alapvető kiindulópontja lehet a Zandarin történő fellépés – ahogy ezt a Mongooz And The Magnet sikersztorija is példázza.

A Waves Vienna fókuszországa idén Magyarország. A bécsi showcase fesztivál szeptember 26-28. között kerül megrendezésre, és az előző évek hagyományait folytatva kiemelt figyelmet fordít két európai országra. Az idei évben Svédország mellett Magyarország nyerte el a fókuszország szerepet – ennek megfelelően a Waves Vienna már hét hazai előadót jelentett be a 2019-es line upjában.

Május közepén a Vera Jónás Experimenttel kezdődött a magyar előadók diadalmenete az idei szereplők között, majd augusztusban a fesztivál újabb előadókat jelentett be, 22 különböző országból. Az új nevek között szerepel a Dope Calypso, a Middlemist Red, a The Qualitons, a Mayberian Sanskülotts, az Ivan & The Parazol és az INES#talent programnak köszönhetően a Platon Karataev is.

Az első Waves Vienna helyszínéül is a Balassi Intézet bécsi épülete, a Collegium Hungaricum szolgált, amely a jelen évi programnak is kiemelt helyszíne lesz majd.

A fesztivál mottója East meets West – Bécs tényleges találkozási ponttá válik idén szeptemberben is, hiszen a konferenciaprogram és a koncertező zenekarok is a legszélesebb európai zeneipari palettáról merítenek. Magyar zenekarok 2011 óta lépnek fel a Waves Viennán, a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda pedig 2017 óta szerepel a partnerintézmények listáján.

A Reeperbahn Festival a német könnyűzenei piac legfontosabb, feltörekvő zenekarokat felvonultató eseménye és konferenciája. Eddig három meghívott magyar előadót jelentett be a fesztivál, a Deep Glaze, a Platon Karataev és a Mörk már biztosan ott lesz Hamburgban a hazai delegáció részeként. A tavalyi évben ide utazott zenekarok koncertjei átütő sikert arattak, például a Dope Calypso teltházas koncertjét azóta is sokan emlegetik.

A cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

A Zandari Festa nemzetközi előadóit ajánló playlist, magyarokkal:

A Waves Vienna 95 videóból álló válogatásán hét magyar klip szerepel:

A Reeperbahn Festival előzetesének 200+ trackje között is lehet találni ismerős darabokat:

https://recorder.blog.hu/2019/09/10/itt_a_hangfoglalo_program_szeptemberben_is_hangos_a_hots
Itt a Hangfoglaló Program – Szeptemberben is hangos a HOTS!
süti beállítások módosítása