Videópremier! Szilárd: Make Me Stay

2019.09.04. 15:10, Gaines

szilard_4.jpg

Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűse 2002 óta viszi zenekarával párhuzamos szólókarrierjét, és a 2009-es Sorminta című (remixlemezzel együtt) negyedik albuma óta átállt a kislemezek, önálló dalok megjelentetésére. Szilárd az elmúlt években rendszeresen mutatta ezekkel az új dalokkal, hogy merre kanyarodik jazzes, popos saját világán belül; többszámos kiadványa 2017 novemberében jelent meg legutóbb (Zajsugár), azóta még két dallal jött ki, és az elmúlt másfél évben visszatért az aktív koncertezéshez. A Quimby tagok összes zenekarát felvonultató Family Tugedör turnén készült az alábbi koncertvideó is, ami nálunk debütál.

Szilárd 2018-ban megújult zenekari felállással, három kiváló énekesnő, a Blahalouisianás Schoblocher Barbara, Galambos Dorina (Mrs Columbo, River Of Lust, Yzzo) és Kiss Flóra (Flo) társaságában állt ismét színpadra, a Piano Projekt néven futó formációjában pedig csendesebb, intimebb hangulatú helyeken, akusztikus, egy szál zongorás hangszerelésben játssza el a dalokat Galambossal és Kissel (néha Schoblocherrel is, amikor fő zenekara mellett éppen ráér).

MÉG SOK-SOK DAL ÉS KLIP SZILÁRDTÓL, EGY HELYEN

A turnén több élő koncertfelvétel is készült Szilárd zenekaros formációjáról. A jelenlegiben, amit tavasszal rögzítettek a Barba Negrában a turnézáró duplakoncert első napján, Galambos Dorinát és Schoblocher Barbarát is láthatjuk: a 2015-ös Kanapé című EP-ről közösen adják elő Szilárd Make Me Stay című szerzeményét – egy dalt, ami eredetileg nem duettnek indult, de a stúdióban az lett belőle. Szilárd a következőt mesélte a turnéról: „A turnén én szívtam magamba a pozitív energiákat, ami a különböző egyéni zenei világok összeeresztésével generálódott. A lányok (Dorina és Flóra) jelenléte pedig nekem extra jó érzés volt, hiszen én velük napi kapcsolatban vagyok. Szóval tényleg egy hatalmas családi vasárnapi ebédhez hasonlatos volt minden egyes koncert. A felvételek ötlete az enyém volt, és örülök, hogy sikerült dokumentálnom a nem túl távoli, a tavaszi, jelent.. Innen folytatjuk új dalokkal, tervekkel, koncertekkel, mindennel is!"


csütörtökön az A38 Tetőteraszán szintén a zenekaros formációjával lép fel Szilárd, itt a Facebook-esemény


most pedig lássuk a Make Me Stay koncertváltozatát:

Szilárd honlapja

Szilárd a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_42.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/09/04/videopremier_szilard_make_me_stay
Videópremier! Szilárd: Make Me Stay
süti beállítások módosítása