Hé, hugi! Yzzo-klippremier

2017.12.28. 16:00, RRRecorder

yzzo.jpg

Az Yzzo amolyan mini szupergrup, hiszen Szabó László (Grand Mexican Warlock, Jazzékiel, Trillion) és Szabó Áron Vasaló (Dope Calypso, ex-Nemjuci, ex-Rémember), valamint Galambos Dorina rockos, triója. Itt mutatkoznak be első klipjükkel, és eddig titkos történetükkel.

Az Yzzo új zenekar, de előzményei már viszonylag régiek, csak ügyesen titokban tartották eddig ezeket. Szabó Laci (Lac) így mesélte el a zenekar történetét:  „Vasalóval már 2014 óta ügyködünk at Yzzón. Összeraktunk néhány dalt, de az énekes keresgélésével csomó idő elment. Dorinát szerettük volna már az elején is, de neki akkor indult a River Of Lust [Magyarradar rovatunkban itt mutatkoztak be – a szerk.] Szóval le lettünk pattintva. Aztán néhány hónapig Pálinkás Tomival (ex-Isten Háta Mögött, Tej) próbáltunk, jó is volt nagyon, de az ő fejében más zene szól, úgyhogy nem húztuk sokáig. Közben ketten felvettünk egy lemezanyagot, frontember sehol, aztán Vasaló bedobta, hogy mi lenne, ha minden dalt más énekelne fel, ami igazából nem hangzott valami túl jól, de nem volt jobb ötletem, gondoltam hátha lesz valaki, aki menet közben beérzi és azt mondja, hogy ’jól van, basszátok meg, csináljuk meg a többit is!’ Úgyhogy újra megkerestük Dorinát, aki egy dalra már nem mondott nemet, aztán most meg már nem tud szabadulni. Csóri."

SZABÓ LÁSZLÓ LEMEZTÁSKÁJÁT IS MEGMUTATTA NEKÜNK

A névről Vasaló nyilatkozott, hiszen nem ő találta ki: „Lac utálja, de ő mindent utál, amit ő talál ki, ezzel nem kell törődni. Nekem kb. két perc volt, mire leesett, de akkor röhögtem és egyből megszerettem, Dorina is bírja. Lacból egész nap folynak ki az idióta szóviccek, amik között néha gyöngyszemek is akadnak, mint pl. a „kiszabott kurta élet!” – egy leendő Lac szólóalbum címe –, és a zenekarnév is egy ilyen volt.”

Galambos Dorina a Little Sister című klipes dalról is mesélt: „Amikor Lac megkeresett, hogy lenne ez az ügy, persze örültem, mint majom a farkának, hiszen kb. minden projektjét rongyosra hallgattam, nagyon tisztelem a zenei munkásságát, csak ugye közben másik két lemezen dolgoztam szimultán, ezért kértem egy kis időt.

Aztán megjöttek a demók, és ez lett az a dal, amire egyből beéreztem az énektémát meg a szöveget, amit már rég szerettem volna kiírni magamból terápiás jelleggel. Személyes indíttatású szöveg lett, a tipikus ’rossz életű’ csajról, aki azt hiszi, senki sem szereti, ezért mindig valami hülyeséget csinál, hogy magára vonja a figyelmet, de annyiszor kiált farkast, hogy a végén már senki sem marad körülötte, aki komolyan venné, mert úgy érzik, reménytelen eset. Az a szép az egészben, hogy közben a dal ihletője, aki sok fejtörést okozott nekem is, jó útra tért, és változtatott az élethez való hozzáállásán.

Aztán már a Grand teremben voltunk a fiúkkal és megnéztük, hogy élőben működik-e a dolog, és azt kell mondjam, hogy olyan jó érzés volt velük lenni, mintha már ezer éve együtt zenélnénk! Nagyon őszinte és közvetlen a viszonyunk, sőt Vasalót még be is húztam a következő River Of Lust - Ék turnéba, mert jó ízléssel hangosít, úgyhogy lesz még sok közös élmény, és újabb dalok, amiket majd szépen adagolunk, addig is itt a Little Sister.”

A klipet Szőke Barna rendezte. Az Yzzo a Facebookon itt található.

https://recorder.blog.hu/2017/12/28/he_hugi_yzzo-klippremier
Hé, hugi! Yzzo-klippremier
süti beállítások módosítása